61SAAT SPOR SERVİSİ- Samet Emirzeoğlu

Trabzonspor’un altyapısından yetişen genç oyuncu Abdulkadir Ömür, şans bulduğu anlarda sergilediği performansla taraflı tarafsız her kesimin alkışını almayı başardı.

EN GENÇ OYUNCU OLMUŞTU

A takım formasıyla ilk kez 2015-16 sezonunda Türkiye Kupası’nda Teknik Direktör Sadi Tekelioğlu’nun sahaya sürdüğü Abdulkadir Ömür, Trabzonspor tarihinde de A takımda forma giyen en genç oyuncu olma unvanını yakaladı.

DÜNYA O’NU TANIYOR

UEFA tarafından da “Geleceğin Messi’si” diye anılan ve ünlü İngiliz Gazetesi The Guardian tarafından “En iyi 60 genç oyuncu” arasına seçilen 18 yaşındaki Abdulkadir Ömür, dün akşam da Gençlerbirliği karşısında sergilediği performansla kendisine hayran bıraktı.

TEKELİOĞLU KONUŞTU

Trabzonspor’un eski teknik direktörü ve eski altyapı koordinatörü Sadi Tekelioğlu, Abdulkadir Ömür ve Yusuf Yazıcı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

EN İYİ TARAFLARI KÜÇÜK YAŞTA ALTYAPIDA OLMALARI

Tekelioğlu, “İkisi de çok yetenekli oyuncu. Çok daha iyi yerlere gelecekler. Bu çocukların en iyi tarafı küçük yaşta okullardan seçilerek kulübe katıldılar. Değişik dönemlerde birçok hoca tarafından geliştirilmişlerdir. Önemli olan kimin yetiştirdiği değil nereden yetiştiğidir. Trabzonspor’un altyapısından yetişmişlerdir. Bu topraktan yetişmiş olmaları uyuyan devi uyandıracaktır. Buradan kastım altyapıdır. Orada iyi oyuncular ve iyi bir ekip var. Yakın zamanda yine oyuncular çıkacaktır. Bu oyunculara şans verildi, diğer oyuncular da şans aldıkları zaman bunu en iyi şekilde değerlendireceklerdir” dedi.

HIZLANARAK DEVAM EDER

Trabzonspor’un kurtuluşunun altyapı olduğunun altını çizen Tekelioğlu, “Gençlerbirliği maçının en iyisi de bu iki oyuncuydu. Trabzon adına ve gelecek adına sevindik. Ben onu 16 yaşında kupa maçında oynattım. En genç forma giyen oyuncu olarak tarihe de geçti. İnşallah bu gelişmeleri hızlanarak devam eder” ifadelerini kullandı.

ALANZİNHO ÖRNEĞİNİ VERDİ

Genç oyuncunun fiziği ile ilgili olarak da konuşan Tekelioğlu, “Abdulkadir, fizik olarak biraz düşük olsa da güçlenirse çok daha harika bir oyuncu olacak. Boyunu fazla tartışmak yanlış. Çünkü bu takım Alanzinho gelmişti. Onun da boyu kısaydı. Muazzam bir yeteneği var Abdulkadir’in. Bence çok daha iyi olacak” diye konuştu.

TÜRKİYE’DE HİÇBİR OYUNCU…

Tekelioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çok yaratıcı bir oyuncu. İnanıyorum, forvete yakın yerlerde oynarsa her maçta forvet oyuncularına çok fazla gol şansı sunacaktır. Türkiye’deki hiçbir oyuncu o sürede topla hızlı oynayarak o pasları veremez. Özgüveni olan bir oyuncu. Kaleye yakın oynadığı her maçta asist ve gol yapar. Trabzonspor büyük bir oyuncu kazanmıştır. Emeği geçen herkese ve özellikle altyapıda Abdulkadir ile çok fazla ilgilenen Salih Tekke’ye teşekkür ediyorum.”