61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzonspor eski teknik direktörü ve Alt Yapı Koordinatörü Sadi Tekelioğlu, Kadırga TV’den Serkan Genç’e çok konuşulacak açıklamalar yaptı. Trabzonspor’un kadrosuna sabredilmeli ifadelerini değerlendiren Tekelioğlu, “Bunlar bizim bildiğimiz tanıdığımız oyuncular. Zeki bizde, Mustafa bizde.. Bu çocukları biz bugüne kadar tanımamışsak, oynayan oyuncular. Yani biz 3 tane 4 tane oyuncuyla mı bekleyeceğiz. 11 kişi yeni değil ki.. Takımın tamamı mı yeni.? Yeni bir takım kurarsın, genç takım kurarsın. Dersin ki bekle..

Durica milli takımda oynuyor. Uğur, Akhisar’dan bize geldi, Osmanlı’da banko oynadı. Bu deneyimsiz oyuncuları bir araya getirirsiniz bekleyeceksiniz. Bunu kabul ediyorum. Sabredeceğimiz oyuncular 20 yaşın üstünde. 60 – 70’in üstünde lig maçı oynadı. Biri Lazio’dan, diğeri Amerika’dan geldi. Sabredersek neresi gelişecek? Biraz daha yetenek mi kazanacak. 1 sene sonra ne olacak.
 
SABREDİLMESİ GEREKEN OYUNCULAR...
Trabzonspor’un bugün ki oyun anlayışından şöyle oynuyoruz diye anlayan biri varsa anlasın. Ben teknik direktör olarak anlamıyorum. Biz de anlayalım. Bir dakika kardeşim haksızlık ediyorsunuz, yüzde 75-77 top Galatasaray takımında. Konyaspor maçında son dakikada gol atıp alıyorsun. Biz maçı hak ettik diyeceğin belki Akhisar maçı.. Yeni çıkmış Karabükspor’dan 4 gol, tamamı yeni Alanyaspor’dan 3 gol yiyorsun. Sabretmesi gerektiren oyuncular her biri Süper Ligde defalarca oynamış. Toplama takım bile olsa Karabük’ten, Alanya’dan 3 tane 4 tane gol yememesi lazım...

Başkan aslında sabrı takıma gösterin derken, kendisine sabrın gösterilmesini istiyor. Zaman gösterecek aslında... “ dedi.
 
Bordo-Mavililerin yeni transferlerini de değerlendiren Tekelioğlu, “Amerika’da bu oyuncuyu kimse görmedi. Onazi’yi kimse görmedi. Biz gördük. Bizim

ARSENAL’İN 36 TANE SCOUT EKİBİ VAR
Avrupa’dan iyi, gelecek vadeden oyuncu alma şansımız çok düşük. Bazen deniyor ya... Alınan oyuncuları suçludur demiyorum. Scout ekibi suçludur demiyorum. Almanya, İspanya, İtalyan oyuncuların görmediği oyuncuları alma şansın var. Dünyanın her tarafında, Avrupa’nın her tarafında Arsenal’in 36 scout ekibi var. Bunların 15 yaşında ki oyuncudan haberleri var. Bizde ki Abdulkadir’in 15 yaşındayken haberi vardı. 15 yaşında Cafer Tosun’dan haberi vardı adamın. Sen 23 yaşında çok iyi oyuncuyu bulacaksın bir de ucuza alacaksın.
 
İyi futbolcuyu dünyanın en ucra köşesinde de olsa arıyorlar buluyorlar. Bizim gibi oturup televizyon karşısında değil. Adam gidiyor bir ay iki ay Arjantin’de, Kolombiya’da, Portekiz’de duruyor. Sen ne yaparsın, İtalya liginde yüksek oynayan oyuncuları tamamlayıcı oyuncu olarak alırsın...
 
Sol bek.. İbanez, şimdi Mustafa oynuyor. O zaman ona verilen para günah değil mi.. Rusya’dan shadeiv var. Muhammet vardı ona verilen para günah değil mi?
Bu paralarla bunlardan daha iyi oyuncu alamazsın. Verirsin 5 milyon Euro bonservisine 4 tanesine 20 milyon Euro verirsen o zaman alırsın...” diye konuştu.
 
50. YILDA DEĞİL 150. YILDA...
Yapılanma dönemi ile ilgili olarak ise Tekelioğlu, “Bugün ki hadiseye yeniden yapılanma gibi son derece yanlış. Asla katılmıyorum. 4 milyon Euro bir oyuncuya veriyorsan bunun adı yeniden yapılanma değil.. Elinde onun emsali var 1 milyon Euro. Yeniden yapılanma Özkan hocanın çok ucuza aldığı Brezilyalılar... Genç oyuncular. Yeniden yapılanma o dur...  Şuan yapılanma dönemi değil uyutma dönemidir. Trabzonspor bu anlayışla 50. Yılda değil 150. Yılda da şampiyon olmaz” diye konuştu.