Trabzonspor altyapısında gösterdiği performansla dikkat çeken ve daha sonra Trabzonspor Kulübü antrenörlüğü yapan Sadik Tekelioğlu Kadırga TV'den Serkan Genç'e dikkat çeken açıklamalarda bulundu..

Trabzonspor'u sezon başı itibariyle başarılı bulduğunu ifade eden Tekelioğlu Bordo Mavililerin alternatifli bir kadroya sahip olmadığını ifade edereken yönetimin kötü gittiğini ifade etti.

Açıklamalarda bulunan Tekelioğlu "Sezon başı itibariyle Trabzonspor’un iyi yolda olduğunu ve gelen süreçte başarılı bir performans sergilediğini düşünüyorum zaman zaman oyunun belli bölümlerinde olumsuz bir grafik sergilese de bu normaldir. Ben Avrupa ve Lig'de Trabzonspor'u başarılı buluyorum. 

”YENİ TRANSFERLERDE BİR TEK SÖRLOTH GÖRDÜK” 

Şu anda yeni transferlerde bir Sörloth var oynayan şöyle bir gözden geçirdiğimizde, daha yeni transferleri göremedik ama Sörloth iyi oyuncu dolduğunu düşünüyorum zamana ihtiyacı var kendisini geliştirirse ki geliştireceğine inanıyorum ama ne kadar da olsa kiralık oyuncu almaya kalktığınızda şartlar ne olur onu şimdiden bilemeyiz tabi. Şu anda baktığınızda yine eski oyuncular oynuyor. Değişine iki stoper var ama iyi bir görüntü vermediler zaman neyi gösterecek bakıp göreceğiz tabi ki.  

”TRABZONSPOR ALTERNATİFLİ BİR KADROYA SAHİP DEĞİL” 

Yapılan transferlere baktığımızda ve performanslarını değerlendiğimizde direk katkı sağlayıp sağlamayacakları muamma, Onazi’nin dönüşüyle birlikte daha alternatifli bir kadroya sahip olabilir, yapılan transferler, alınan oyuncularda sadece stoperlerin alternatifi görünüyor, onlarında dediğimiz gibi ne kadar katkı sağlayacağı belli değil. Bu anlamda Trabzonspor'un üç kulvarda işi gerçekten çok zor. Ünal hoca bir rotasyon yaptı sonucu ortada, Trabzonspor sakatlık olmaz ise çok fazla rotasyon yapmadan, başarılı olabilir çünkü çok fazla rotasyon yapacak oyuncuda yok. 

"YÖNETİM İYİ BAŞLADI KÖTÜ GÖTÜRÜYOR “ 

Alt yapı konusunda çok güzel bir başlangıç yapan bu yönetim, özellikle Malatya mağlubiyetini milat sayarsak ondan sonraki süreç iyiydi ama şuan alt yapıdan gelen yada oynayan isim yok, şimdi göremezsek ne zaman göreceğiz, Yusuf sarı öyle ümit vadeden bir oyuncu değil. Çok fazlada bir alternatifimiz yok, bakalım süreç nasıl geçecek, gençlere şans vermek lazım demek ki Trabzonspor'da illa ki UEFA dan transfer yasağı gelecek, paramız olmayacak o zaman bu oyunculara şans vereceğiz yani şartların zorlaması sonucumu olması lazım, bu kadar genç oyuncumuz kampa götürüldü daha bir tanesi ortada yok  oysa Trabzonspor'u Trabzonspor yapan geçmişte yaptığı uygulamalardır. Bu yönetim hakkını yememek lazım iyi başladı, Ünal Hoca iyi başladı ancak devamını sağlayamadılar.  

'TRABZONSPOR ÖZE DÖNME PROJESİNDEN UZAKLAŞTI'

Baktığınız zaman görüntü bu, başkanımızın çok iddialı sözleri vardı, genç oyuncularımız var, yeni Abdulkadirler, Yusuflar geliyor diye bende merak ediyorum kamuoyunda merak ediyor, para verilip alınan, alt yapıda milli oyuncular vardı, bizde bu oyuncuları görmek istiyoruz, öne çıkıp takıma katkı sağlamalarını bekliyoruz, Doğan Erdoğan ve Yusuf Sarı’nın dışında kimseyi göremedik bu gidişle göreceğimiz de yok galiba.  

 'TRABZONSPOR’’U ERSUN YANAL’A TESLİM EDEREK GELECEĞİNİ KARARTTILAR” 

 Ben Trabzonsporluyum kulübe kırgın olmam asla söz konusu olamaz, dönem dönem şahıslara kırgınlığım oldu tabi ki. Yani kimsenin ne kadar Trabzonsporlu olduğunu ölçen bir alette yok, biz Trabzonspor'da başarılı olmuştuk iyi giden bir süreç vardı ancak farklı düşüncelerinden dolayı dönem dönem  buna engel oldular bende kendimi  bu anlamda başarılı buluyorum, benim şahıslara elbette kırgınlığım var benim Trabzonspor'da görevde olup olmamam ile alakalı bir durum değil bu, açsınlar baksınlar araştırsınlar, çalışan teknik adamlara baksınlar, benim ekonomik anlamda asla bir beklentim olmadı olamazda. 

Benim 15-20 yılda aldığımı bazıları bir ayda maaş olarak aldı. Benim kırgın olduğum güzel başlayan işleri devam eden bir süreçte, Trabzonspor alt yapısının en başarılı olduğu bir dönemde ,Trabzonspor alt yapı oyuncularının lise takımı altında dünya şampiyonu olduğu bir dönemde ,bütün kategorilerde final oynadığımız, millî  oyuncular çıkarttığımız  bir dönemi ne olduğu belli olmayan bir ortamda mahvettik ,Trabzonspor'u Ersun Yanal’a inanarak, ona teslim ederek geleceğini kararttılar,  buyurun hodri meydan ben alt yapıdayken, Yusuflar, Abdülkadirler ,Uğurcanlar oradaydı, niye görmediler neden oynatmadılar, sadece bunlar mı tabi ki hayır ben ayrıldığımda bir çok oyuncu vardı nerede bu oyuncular ,şimdi bakıyorsunuz Abdulkadir'de Yusuf'ta Uğurcan'da herkesin katkısı var bir tek benim katkım yokmuş, insanda biraz arlanma olur, utanma olur, bunlar hangi  hoca döneminde profesyonel yapılmış, hangi dönemde oynatılmış, bu oyuncular defalarca a takım idmanlarına gittiler neden görmediler, neden oynatmadılar. Şimdi bakıyorum diyorlar ilk ben oynattım, ilk ben gördüm, ben onun yürümesinden futbolcu olacağını görmüştüm .şimdi başkanımız diyor ya yeni Abdülkadirler Yusuflar bende merakla bekliyorum, şimdi siz güzel işler yaparsanız alt yapı değer verip o oyunculara güvenir oynatırsanız sadece Trabzonspor değil Türk futbolu kurtulur, yani Trabzonspor alt yapısından oyuncu çıkmıyor lafı , mazide kaldı bu kimse inanmaz artık.  

'1461 TRABZON'UN KÜME DÜŞMESİ 50 YILIN OLAYIDIR” 

1461 Trabzon'un küme düşmesi son 50 yılın olayıdır. Trabzonspor’u temsil eden önünde Trabzon olan alt yapı oyuncularının bir araya geldiği bir takımın küme düşmesini herkes ıskaladı bu 50 yılın olayıdır. Geçmişte biz aynı yaş grubuyla şampiyonluklar yaşadık, bu nasıl irdelenmez incelenmez, nasıl küme düşer, yani bu nasıl bir iş biz alt yapıya önem veriyoruz, Abdulkadir'i, Hüseyin'i, Yusuf'u, Abdulkadir Parmak’ı kazandık ama alt yapımızı temsil eden kulüp küme düştü bunu bana mantıklı biri izah etsin artık futbol konuşmayı bırakacağım.