UEFA Avrupa Ligi Play-off turunda Macaristan'ın Videoton FC akımıyla eşleyen Trabzonspor'da Başkan Sadri Şener, turdan umutlu. 2010-2011 sezonunda ilk kez Macaristan Ligi şampiyonu olan rakiplerini fazla tanımadıklarını ifade eden Şener, hedeflerinin geçtiğimiz yol olduğu gibi bu yılda Türkiye'yi Avrupa'da en iyi şekilde temsil etmek olduğunu belirterek, “Geçtiğimiz yıl Trabzonspor olarak Türkiye'yi Şampiyonlar Ligi'nde çok iyi şekilde temsil etiğimiz düşünüyorum. Bu yıl Avrupa Ligi'nde mücadele ederek ülkemizi yine en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Bizim rakibimiz olan her rakip bize göre güçlüdür. En iyi şekilde hazırlanıp turu geçmek istiyoruz. Şampiyonlar Ligi’nde yaptığımızdan daha iyisini bu sezon Avrupa kupalarında yapmalıyız” dedi.

TRABZONSPOR RAKİBİNDEN 7 KAT DAHA DEĞERLİ
Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi Play-Off turundaki rakibi Macaristan'ın Videoton FC takımı kadrosunda 26 oyuncu bulundururken bu oyuncuların 15 yabancı 11'i ise yerli oyunculardan oluşuyor. Macar takımının piyasa değeri 11 Milyon 500 Bin Euro (27 Milyon 500 Bin TL) olurken Trabzonspor'un piyasa değeri ise 86 Milyon 700 Bin Euro (205 Milyon TL) Macar takımının en pahalı oyuncusu ise Brezilyalı orta saha oyuncusu Renato Neto oldu. Oyuncu 1 Milyon 500 Bin Euro'luk değeri ile takımın en pahalı ismi oldu. Bordo-mavili takımın en pahalı oyuhcusu ise 9 Milyon Euro'luk (21 Milyon TL) değeri Gustavo Colman oldu. Videoton FC takımının teknik direktörlük görevini ise 41 yaşındaki Portekiz'li teknik adam Paulo Sousa yapıyor.
Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi Macaristan'ın Videoton takımıyla ilk maçı 23 Ağustos'ta Trabzon'da, rövanşı ise 30 Ağustos tarihinde Macaristan'da oynayacak.

FENERBAHÇE’Yİ ELEMİŞTİ
Öte yandan Videoton FC 15.09.1976 yılında Fenerbahçe ile Avrupa kupalarında karşı karşıya gelmiş. İlk maçı Fenerbahçe 2-1 kazanırken, ancak 29.09.1976 tarihinde oynanan rövaş maçında Macar ekibi, sarı-lacivertlileri 4-1 yenerek elemeyi başarmıştı.