Trabzonspor eski Sadri Şener ve eski asbaşkan Nevzat Şakar aleyhine borsada manipülasyon yaptıkları gerekçesiyle Ahmet Mete adlı vatandaşın açtığı davaya bakan İstanbul 6.Ticaret Mahkemesi davayı reddetti. Davaya göre vatandaş, kendisini bir milyon lira zarara uğrattıklarını iddia ederek hem Şener’i, hem Şakar’ı, ayrıca Trabzonspor Futbol İşletmeleri Ticaret AŞ’yi dava etti.
Şener ve Şakar’ı, eski Trabzonspor yönetim kurulu üyesi Av. Yusuf Reha Alp savundu. Alp “ Davanın açılabilmesi için kısa adı SPK olan Sermaye Piyasası Kurulu’nun müvekkillerim aleyhine suç duyurusunda bulunması gerekirdi. SPK Böyle bir duyuru yapmadı. Ama mahkemenin davayı hangi nedenle reddettiğini ancak gerekçeli karardan sonra öğreneceğiz.” dedi.

Alp, davanın asıl önemimin emsal teşkil etmesi olduğunun altını çizerek şunları söyledi.“ Böylece hem müvekkillerim, hem Trabzonspor büyük bir yükten kurtulmuş oldular. Çünkü, eğer davacı kazansaydı emsal olacak, çok büyük tazminat davalarının daha açılması muhtemel olacaktı.”

Bu kararla Şener ve Şakar’ın yanı sıra Trabzonspor da büyük bir yükten kurtulmuş oldu.

KAYNAK: TAKA - İHSAN ÖKSÜZ