61SAAT SPOR SERVİSİ - Dün akşam Kaçkar TV'de yayınlanan Telekulis adlı spor programında telefonla katılarak şike ve kongre süreci ile ilgili Alaattin Onay'ın sorularını yanıtlayan Sadri Şener Trabzon'da şoke etkisi yaratacak açıklamalarda bulundu.

TRABZON'UN %80'Nİ ŞİKEYİ UNUTTU

Başkan Sadri Şener Trabzon'da taraftarların yüzde 80'ninin şikeyi unuttuğunu söyleyerek, "3 Temmuz sürecini Trabzonspor taraftarlarının yüzde 80'i unuttu. Şike olayının Trabzon'da etkisi kalmadı. Fenerbahçe'nin yaptıklarının cezası bizim üstümüze kaldı. Daha kötüsü de Trabzonspor'un şike yaptığını iddia edecek duruma gelindi. Birileri Türkiye'de yaşanan şike sürecini Trabzonsporlular unutsunlar diyorlar. Trabzonspor camiasında şike süreci 100 üzerinden 5 puan önem teşkil ediyor. Sonra ben mücadele etmiyor oluyorum" şeklinde sitem etti.

FENERBAHÇE İLE BARIŞMAK ŞİKEYİ UNUTMAKTIR

Trabzonspor eski asbaşkanı Erol Tuna'nın 'Yeni yönetim Fenerbahçe ile arasını düzeltmeli' sözleri üzerine konuşan Başkan Şener, “Eski bir asbaşkan yeni yönetim Fenerbahçe ile ilişkileri düzeltmeli diyor. Tepki veren bile yok. Demek ki artık Trabzon'da Şike kimsenin umurunda değil. Eski asbaşkana bir tepki olmadığına göre gelecek arkadaşlar da artık Fenerbahçe ile ilişkileri düzeltirler. Şike konusu da kapanır herhalde. Ben verebileceğim mücadeleyi maksimum seviyede verdim. Mikrofon önüne geldiğinde herkes bir tarafa kaçıyor. Bana yapacak pek fazla bir şey kalmadı. Bundan sonra göreve gelecek arkadaşlar umarım her şeyi doğru yaparlar" ifadelerini kullandı.

KENDİ EKİBİM YALNIZ BIRAKTI

Şike süreci içerisinde Trabzonspor yönetimi dahil yalnız kaldığını belirten Sadri Şener, Bir toplu iğnenin ucu kadar  mücadelemi tek başıma verdim.  Kendi ekibimden bile kimse yardım etmedi. Beni yalnız bıraktılar. Şike süreci ile ilgili basın açıklamasını kendi başlarına yaptılar ve kendi kafalarına göre beyan verdikler'' diyerek herkesi şaşırttı.

MÜCADELEMDEN PİŞMANIM

Şike sürecinde verdiği mücadeleden dolayı çok pişman olduğunu belirten Sadri Şener, "Trabzon halkında yeterince ilgi görmedik. Şike olayı ne yazık ki önemini kaybetti. Kongre yapalım diyoruz, ortaya net bir şey koyan yok. Ben ne kadar daha uğraşayım ki bu işlerle . Tek başıma mücadele etmekten artık sıkıldım ve yoruldum. Benden habersiz demeç veriyorlar hangi birine yetişeyim. Trabzon'da maalesef şike konusunda yeterli desteği de göremiyorum. Öylece kenara çekildim seyrediyorum" şeklinde konuştu.

AKYAZI'YI NEDEN SORMUYORLAR?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın, Trabzonspor'u ziyareti sırasında 'Akyazı'yı neden sormadılar?' şeklinde sözlerine başlayan Şener, "Sn Bakan Erdoğan Bayraktar'ın destek ziyaretine teşekkür ederim . Ancak basındaki ve yönetimdeki arkadaşlarım Sn Bakana Akyazı konusunda hiç bir soru sormuyor . Artık ben ne yapayım . İnsan bir soru sorar " Sayın Bakanım Akyazı projesinin ihalesi niye uzuyor ? Bursa'da Antalya'da uzamıyor da Akyazı'da neden sorun çıkıyor. Ancak soru soran yok . Bizler o aday, bu aday gibi boş laflar konuşup duruyoruz" dedi.

'YORULDUM ARTIK BIRAKIYORUM'

Trabzonspor'un hakkını aradığını ve çok yorulduğunu artık mücadele edecek sağlık durumunun olmadığını söyleyen Şener," Taraftarlar hakaretlerde bulunuyor. Ben bu yaşımda kavga ederken bile tek başıma kavga ediyorum. En acısı şike soruşturmasının Trabzonlular tarafından bile kapatılması gerektiği telkin edilmeye başlandı. Doğru kabul ediyorum . Artık benden bu kadar diyorum. Ben gereken her yere müracaat ettim. Bundan bir tereddüttünüz olmasın. Artık yapacak fazla bir şey yok. Mayıs ayında ki kongrede altını çizerek söylüyorum aday olmayacağım'' dedi.

BAŞKAN ADAYLARINI DEĞERLENDİRDİ

Mayıs ayında aday olmayacağını vurgulayan ve Trabzonspor başkan adaylığını açıklayan Metin Atasoy, İbrahim Hacıosmanoğlu ve Emre Aksoy'un çalışmalarını da değerlendiren Şener, " Kongrede iki üç aday var onların söylemlerini dinliyorum. Onlar her kongre öncesi adaylıklarını açıklarlar sonra geri çekilirler. Ortada da çok önemli bir söylem yok. İnşallah hayırlısı olur" şeklinde konuştu.