Şener, kendilerinin şike olaylarının içinde olmadığını belirtirken "UEFA bizi aldı, neden? Çünkü geldiler olayları gördüler. Adamlar da hukukçu. Herkes Etik Kurul raporunu bekliyordu. Çıkınca, beğenmediler. Niye bunlar konuşulmuyor. İşlerine gelmiyor. Fenerbahçe büyük camia tabi. Aydınlar bizi oraya süs olarak katmak istiyor" dedi. Ek klasörlerde yeni suç unsuru olmadığını vurguladı. Fenerbahçeli dostlarının "Adil yargılama istiyoruz" beklentisine ise saygı duyduğunu belirtip "Ama sonunda üç aşağı beş yukarı belli. Zaten spor hukuku 'kanaata göre karar veribilirsin" diyor" ifadelerini kullandı.

Play-Off'tan önce karar verilmemesi ve Türkiye'nin 3-5 yıl men cezası alması ihtimalini değerlendiren Şener "Digitürk kapanır, yabancılar gider, 10 kişi çalıştırıyorsan 2'ye düşer, benim gibi başkanlara ihtiyaç kalmaz" dedi. "Dik duralım" tabirinin doğru olmadığını belirtti.

Burak 5 Milyona Gitmez
Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Burak Yılmaz'ın Avrupa'da her takıma gitmeyeceğini, kendisine söylediğini belirtti. Sözleşmesinde 5 milyon euro getirirse gider maddesi olmasına rağmen, kulübüne daha çok para kazandırıp gitmeyi düşündüğünü aktardı. "Atletico Madrid'le adı geçiyor. Çok takımla geçti, geçecek de. Ama her takıma gitmez" dedi.

Abdullah Abi Doğru Söylemiş
Fenerbahçe Asbaşkanı Abdullah Kiğılı, Şener'in "Fenerbahçe hangi davayı kazanırsa kazansın; Şampiyonlar Ligi'nden elde ettiğim 22 milyon euroyu kimseye vermem. Bana 'git' dediler gittim" söylemine hak vermişti. "Trabzon'dan 5 kuruş alınmaz. Onlar masum. Gitmeleri istendiği için gittiler. Biz tazminatı UEFA ve TFF'den istiyoruz" ifadelerini kullanmıştı. Şener de "Abdullah abi eski dostumdur. Çok severim. Doğru söylemiş" dedi. Futboldaki kaosun herkesi yorduğunu belirtip "Bazen kulüpler birliğinde konuşuyoruz. Biz bu ligi niye oynuyoruz, bilmiyoruz. İşin cılkı çıktı!" şeklinde konuştu.