Trabzonspor Başkanı Şener’in Cumartesi günü yapılan Trabzonspor Divan Genel Kurulu’nda özetle söylediği,  
'Tff'de hukukla ilgili 3 kurul var. Hukuk Kurulu'nun dışında, Etik, Disiplin ve Tahkim kurulları. İlk önce bu şike iddiaları Etik Kurulu'na gidiyor. Etik kurulu Trabzonspor'un hiçbir suçu olmadığını resmi imzayla bize gönderiyor. Mehmet Ali Aydınlar dönemi devam ediyor ve Etik Kurulu'nun 'yeni ifadeler alındı' diye bir daha rapor vermesini istiyorlar. Bu direk bizi ilgilendiren bir konu değil. Çünkü bizle ilgili yeni bir ifade 20 Temmuz'dan sonra olmadı. Trabzonspor'un en ufacık suçu olmadığını bize bildirdiler. Fenerbahçe'nin belli maçlarında şike olduğunu, diğer takımların durumunu da kulüplerine bildirdiler. Etik Kurulu'nun yeni raporunun da üç aşağı beş yukarı bizimle ilgili bölümü aynıdır. Bu raporu yönetime bildirecek. Yönetim de suçlu görülenleri disipline bildirecek. Tff'de Etik ve Disiplin kurulu ayrı karar vermez. Çünkü hepsi beraber çalışıyor. Teknik olarak ve bilimsel olarak ele alındığı için Fenerbahçe Kulübü'nün ceza alması lazım. Fakat benim tahminim, 22 Mart'ta UEFA genel kurulundan önce mutlaka ve mutlaka Futbol Federasyonu kulüplerle ilgili bir ceza, bir müeyyide uygulayacağı yönündeki iradesini ortaya koyacaktır, koymalıdır. Yoksa UEFA çok ciddi bir kuruluştur. Kimsenin gözünün yaşına bakacak değildir. Tüm Türk kulüpleri ceza alacağı gibi, Milli Takım'ın da ceza alması mümkündür. Umarım bu periyod içinde bu da çözülür. Geçen sene 82 puanla almaya hak ettiğimiz kupayı da müzemize getiririz?” şeklindeki sözleri tartışma yarattı.


SADRİ ŞENER SONUNDA ÇORBA İÇER
Başkan Şener’in bu sözleri bu akşam Kanaltürk’te yayınlanan Telegol programında ele alındı. Başkan Şener’e sert eleştirilerde bulunan eski hakem ve tv yorumcusu Erman Toroğlu,
Sadri Şener’e kupanın sapını verirler. Kupayı istiyorsan başından diyeceksin.
Tahkim Kurulunun başkanı niye değiştirdi.
Şuanda ki Tahkim Kurulu Başkanının söylediklerini kendi internet sitesinden yaptığı açıklamaları hepimiz okuduk.
Trabzonspor oraya iki tane adam soktu diye Trabzonspor bir şey zannetmesin. Kurullarda hala Fenerbahçe’nin çoğunluğu var. Trabzonspor’a kupayı verseler dahi Tahkimden döner. Çorba içer Sadri Şener sonunda. İlk başta bunları söyleyecektin” diye konuştu.
Program sunucusu Serhat Ulueren’in ‘Ya verirlerse’ şeklindeki söylemi üzerine Toroğlu, “Keserler yarısın verirler” dedi.