TRABZONSPOR Kulübü eski Başkanı Sadri Şener hakkında, “Güveni kötüye kullanma ve özel belgede sahtecilik” iddiasıyla açılan dava bugün başlıyor. Şener’i Trabzon Baro Başkanı Mehmet Şentürk savunacak.  

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun avukatı Fuat Göktaş aracılığıyla 3 Ekim 2013 tarihinde Sadri Şener hakkında savcılığa verdiği dilekçesinde örgüt, zimmet, hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma, nitelikli dolandırıcılık ve Vergi Usul Kanunu’na muhalefet suçlamalarında bulunulmuştu. Dilekçede Şener ve beraberindekilerin suçu işlemek için örgüt kurduğunu iddia eden Avukat Göktaş, Sadri Şener’in yanı sıra Avukat Necdet Budak, Avukat Hasan Ölçer ve diğer suç ortaklarının tespit edilerek cezalandırılmasını istedi. Göktaş antetli dilekçede şikayetin Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği A.Ş., Trabzonspor Kulübü Derneği, Trabzonspor Ticari Ürünler A.Ş. ve Bordo Mavi Enerji Elektrik Üretim A.Ş. adına yaptığı ortaya çıktı.

DAVA AÇILDI YARGILAMA BAŞLIYOR

Trabzon Cumhuriyet Savcılığı'nca yürütülen soruşturma sonrasında Başkan Şener'in, 'güveni kötüye kullanma' ve 'özel belgede sahtecilik' suçlamasıyla TCK'nın 155/2, 53/1 maddeleri gereği bir yıldan 7 yıla kadar yargılanması talep edildi. Savcı tarafından hazırlanan iddianame Trabzon 3. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Şener’in bugün ki duruşmaya katılmayacağı bir sonraki duruşmaya katılacağı öğrenildi. Şener’in avukatı Mehmet Şentürk ise duruşmada hazır bulunacak.