61SAAT SPOR SERVİSİ- HASAN TÜNCEL

Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Ömer Sağıroğlu 61saat'e gündeme dair açıklamalarda bulundu.

"YASAK BİZİM İÇİN AVANTAJ"

Kulübe gelen transfer yasağı ile ilgili konuşan Sağıroğlu "Transfer yasağı beklenen bir süreçti. Çünkü FİFA’da 18 tane dosyamız var.  Bunların her birini de ödemek aşağı yukarı 40 milyon TL’den 100 milyon TL’ye kadar rakamlar. Dolayısıyla Trabzonspor’un ekonomik olarak tamamen tıkandığı pozisyonda onu aştırma şansımız tabi ki olmadı. Transfer yasağımız bekleniyordu ve geldi. Avantaj mı, dezavantaj mı bunu bana sorarsanız avantaj. Gençler için bir fırsat. Trabzonspor’un kurtuluş reçetesi zaten alttan gelecek olan gençlerdir. Trabzon Kulübü adına ben bunu fırsat olarak görüyorum. En azından taraftarın transfer heyecanı ortadan kalkmış oldu. Trabzonspor’un taraftarı daha mantıklı ve akıllıca bu takımı desteklemek zorunda. Beklenen bir süreçti. Maalesef transferimiz tıkandı. 

DOSYALARIMIZI KAPATIYORUZ

"FİFA’da kapanan dosyalarımız oldu. Mesela Milan’a Sosa ve Kucka’dan dolayı verecek olduğumuz ciddi bir rakam vardı. Onu vermeseydik oda sıralamada olacaktı. Sonra Mas’ın, Suk’un var. Bugüne kadar eski oyuncularla transferler yapılmış fakat kimse bir şey ödememiş. Sonuçta bunlar bizim yönetimimiz zamanında geldi ve resmen takoz oldu. Bunları ödeyeceğiz. Sonuçta Trabzonspor’un kulübünün borcu ödemek için kaynak oluşturmaya gayret ediyoruz. İnşallah Trabzonspor’u bu çıkmazdan kurtarırız. "

OLCAY ŞAHAN'IN KONUSU

Olcay Şahan'ın af konusunun gündeme gelmesini değerlendiren Sağıroğlu "Olcay konusu yönetim kurulu ve teknik kadronun düşüncesiyle olacak. Buna ben tek başıma cevap vermem son derece yanlış olur. Toplanırız bir yol haritası belirleriz. "

SOSA OYNAMAZ

Sakat oyuncuların durumları ile ilgili konuşan Sağıroğlu "Başakşehir maçına Sosa yetişmez. Onazi sezonu kapatmış gibi duruyor. Toure yetişti Balıkesir maçında oynadı yine oynar diye düşünüyoruz. 2 İran'lı oyuncumuzda olmayacak. Balıkesir maçındaki kadroya çok benzer bir kadro ile beraber sahaya çıkacağız diye bekliyorum. "

50 MİLYON TL

Bankalar Birliğinden Trabzonspor'a kalacak parayı açıklayan Sağıroğlu "Biz yorganımıza göre ayağımızı uzatmalıyız. Bankalarla görüşmelerdeyiz. Türkiye’de bütün Türk futbolunu kurtaracak olan bankaların aldığı bir karar var. Trabzonspor’a kalacak olan para bütün gelirler haricinde yaklaşık 50 milyon TL gibi duruyor. Biz bununla birlikte çarkı döndürmek durumundayız. Hem borçları ödeyeceğiz, hem de çarkı döndürmek zorundayız. Bütün planı, projeyi buna göre yapmamız lazım. Yetmiyor olabilir ama üreteceğiz. Oyuncu üreteceğiz, üretilen oyuncuları da ister istemez bir dönem sonra da paraya çevireceğiz. Trabzonspor’un yaşama kaynağı olacak. Bunun haricinde kimse bizden fuzuli yere transfer beklesin öyle bir şey yok. Artık o hayal ortadan kalktı. ‘Bu denizde bu kadar balık’ diye bir tabir vardır bizde bunu yapacağız. "

TARAFTARDAN DESTEK BEKLİYORUZ

SMS Kampanyasına destek verilmediğini ifade eden Sağıroğlu " Taraftarların ilgisizliği beni çok derece üzdü. Geldiğimiz dönemde gerçekten gecemizi, gündüzümüze katarak her şekilde İstanbul’daki ve buradaki yöneticiler kendi işlerimizden daha fazla burada mesai veriyoruz. Fakat taraftarlarımız maalesef bol kepçeden dağıtıyor. Transfer istiyor. Trabzonspor’un bulunduğu yeri birlikte tüm camia ile birlikte ortadan kaldırabiliriz. Bir sms kampanyası başlattık ama bunu yakalayamadık. Ama aynı taraftar transfer istiyor. Taraftar ve camia eğer şu kurtuluş pozisyonunda takımına sahip çıkmazsa işimiz zor. Biz camia ile birlikte ayağa kalkabiliriz. Bu cenazeyi kaldırabiliriz."