Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, 1-1 biten Gaziantepspor maçıyla ilgili, "Kaybedilmiş 2 puan gibi gözüküyor, üzgünüz. Ama sonradan gelip, oyunu toparlayıp, gol bulup 1 puan alsak da bu çok kötü bir şey değil" dedi.

Sağlam, maçın ilk 35 dakikasını hatırlamak bile istemediklerini, bu bölümü, "Tabir-i caizse boşa geçirdiklerini" söyledi.

İlk 35 dakikanın ardından toparlandıklarını ve ilk yarının son 10 dakikasında rakibe baskı kurmayı başardıklarını ifade eden Sağlam, pozisyonlar üretmelerine karşın sonuca gitme konusunda aynı başarıyı gösteremediklerini kaydetti.

Sağlam, ikinci yarıya da iyi başladıklarını ve rakip kaleye yüklendiklerini belirterek, şunları söyledi:

"İkinci yarıda rakibe baskı kurup risk alırken, arkada da rakibe pozisyon vermememiz gerekiyordu. Bunları yapmaya çalıştık. Son bölüme kadar gol arayışlarımız devam etti. Golü 85'de de olsa bulduk. Kaybedilmiş 2 puan gibi gözüküyor, üzgünüz. Ama sonradan gelip, oyunu toparlayıp, gol bulup bir puan alsak da aslında bu çok kötü bir şey değil. Bu açıdan olumlu bakıyoruz ama ilk 35 dakikada futbol adına hiçbir şey koymamak, bizim gibi ligin üst sıralarını hedefleyen bir takım için olumlu bir şey değil."

Gaziantepspor Cephesi

Gaziantepspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman ise 1-1 biten Bursaspor maçıyla ilgili, "Maçtan önce Bursa deplasmanından 1 puan almayı düşünmek pozitif sayılırdı ama 90 dakikayı değerlendirdiğimizde 1-0 öne geçip 60 dakika önde oynayan takımımın mutlaka 2. golü bulması gerekirdi" dedi.

Oyuna soktuğu oyuncuların, gerek oyun kalitesi gerek fiziksel açıdan maça olumlu katkı yapması gerektiğini dile getiren Karaman, şunları söyledi:

"Ancak bu olmadı. Maç için ısınan oyuncuların başında bir antrenör olması lazım. Biz bunu Türkiye Futbol Federasyonu'na da önermiştik. Bugünkü maçta genel anlamda iyiydik. Maçtan önce Bursa deplasmanından 1 puan almayı düşünmek pozitif sayılırdı ama 90 dakikayı değerlendirdiğimizde 1-0 öne geçip 60 dakika önde oynayan takımımın mutlaka 2. golü bulması gerekirdi. Gaziantepspor olarak ideal kadroyu yakalamaya başladık."