Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş'in tecrübesiyle sahada en çok güvendiği isimlerin başında gelen Bordo-mavili takımın Fildişili oyuncusu Didier Zokora, Hollanda ve Almanya'da yaptıkları iki aşamalı hazırlık kampında çok ağır tempoda çalıştıklarını dile getirerek, "Fiziksel olarak üst seviyeye geldik. Takıma katılan yeni isimlerde sahada neler yapmaları gerektiği konusunda sorumluluklarını öğrendiler ve takımı benimsediler. Hazırlık maçlarında takım olarak iyi mücadele ettik ve hiç yenilmedik. Hazırlık maçlarında alınan sonuçlar çok önemli değildir ama yenilmemek takımın özgüvenini artırır. Çok uzun süre sakatlık yaşayan ve bizden ayrılan arkadaşlarımızda olmadı. Tüm bunlar sağlıklı ve huzurlu bir ortamda çalışmamızı sağladı” dedi.

Zokora, vatandaşı Sol Bamba'nın başka bir ülkede olmansın vermiş olduğu zorluğu yaşadığını vurgulayarak, "Benim burada olmama rağmen Sol Bamba zor günler geçirdi. Çünkü hiç tanımadığı alışık olmadığı bir kültüre geldi. Benim burada olmam onun işini kolaylaştırdı ve kısa süre uyum sağlamasına neden oldu. Büyük bir deneyime sahip bir oyuncu ve takımın önemli bir parçası olma haline geldi" diye konuştu.

YILDIZ İSİM MERAKLA BEKLENİYOR
Trabzonspor kurmaylarının ‘Dünya çapında bir yıldız alacağız’ açıklamasından sonra Bordo-mavili taraftarlar gelecek olan ismi merakla beklemeye başladı. Bu doğrultuda yurt dışına giden Giray Bulak'ın forvet transferinde önemli mesafe alırken görüşülen oyuncunun ismi ise sır gibi saklanıyor.

Bordo-mavili takımın kadrosuna katmak istediği isimler arasında Benfica'dan Saviola ile birlikte Manchester United'tan Dimitar Berbatov'un ve aynı takımda forma giyen Michael Owen, Rusya’da forma giyen Kevin Kurany, Venezüella Milli takımının 26 yaşındaki golcüsü Nicolas Ladislao Fedor‘un olduğu iddia ediliyor.

Trabzonspor 13 Ağustos Pazartesi gününe kadar UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edeceği listeyi UEFA'ya bildirmesi gerekiyor. Bu yüzden Karadeniz ekibinin söz konusu tarihe kadar elini çabuk tutması halinde transfer edeceği oyuncuyu Avrupa Ligi’nde oynatabilecek.