Şenol Güneş, şöyle konuştu:

"Burada biz hep futbol konuşuyoruz. Futbolu konuşurken boş konuşuyoruz. Bir kere futbolumuzda sezon planlaması yanlış. Ne yıllık, ne aylık ne de haftalık planlamamız doğru. Herşey yanlış, burdan da futbol çıkmaz. İnanın şuanda oynanan futbol bir mucize. Trabzonspor ve Beşiktaş sakatlıklarla boğuşuyor. Tedavi ve dinlenme zamanı bulamıyoruz. Biz bunları burada konuşuyor, zannediliyorki boşa konuşuyoruz. Bu iş bu kadar kolay mı?

Biz bu planlamayı bundan önce çocukların yaptığını düşünüyorduk. Ama şimdi kötü niyetli insanlar yapıyor bu planlamayı. Benim bu maçımı bugüne alan zihniyet, diğer maçımı Cuma'ya hangi düşünceyle alıyor. Geçen sene de böyle yaptılar. Hadi geçen sene şampiyonluk şansımız vardı, önümüzü kesmek için yaptılar. Peki bu sene niye yapıyorlar anlayamadım. Onun için futbolu konuşmaya gerek yok. Oyuncu çıkmaz bu ligden ve bu kafayla hiç bir şey olmaz bizden. Çok büyük bir sezon planlaması hatası var. Bu anlayıştan da bu kadar futbol çıkar. Sadece maç kazanmaya dönük, saha içi saha dışı gayretlerle maç kazanma düşüncesi ve bunu bozmayan bir anlayış var.

Futbol üstüne konuşmak kolay değil. Bugün oynadık cuma günü yine maçımız var. Sonra diyorlar çık sahaya oyna. Bu kadar kolay mı? Bu kafayla hiçbir şey olmaz bizden. Bu futboldan bu çıkar. Oyuncularımızı kötü oynayınca abartılı azarlıyoruz, iyi oynayınca abartılı övüyoruz."