Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) seçimlerinde Yıldırım Demirören'i destekleyen Trabzonspor Yönetim Kurulu, Etik Kurulu'nun "Saha içinde herhangi bir şike yoktur. Şikeyle ilgili sahada bir eylem görülmemiştir' yönünde rapor hazırladığı iddiaları üzerine henüz bir açıklama yapmazken, raporun gerçekliğini araştırdığı öğrenildi.
Şike soruşturmasının başladığı 3 Temmuz'dan bu yana "Şampiyonluk Kupası'nın Trabzonspor'a verilmesi doğru olur" şeklinde açıklamalar yaparak camiasını sakinleştirmeye çalışan Sadri Şener'in, iddiaların doğru çıkması halinde konuyu UEFA'ya taşıması bekleniyor.

TRABZONSPOR YASAL SÜRECE HAZIRLANIYOR
Trabzonspor, geçen yılın şampiyonluk kupasının kendilerine verilmemesi halinde yasal süreci işletmeye başlayacak. Etik Kurulu’nun hazırlamış olduğu yeni raporun iddia edildiği gibi açıklanması durumunda,bordo-mavili kulüp ilk olarak UEFA’nın kapısını çalacak. Başta UEFA Başkanı Michael Platini ve UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino’nun Türk medyası önünde yapmış olduğu açıklamaları ışığında hak arayacak olan bordo-mavili kulüp bu konuda tüm hazırlıklarını yaptı.

SADRİ ŞENER "TÜM YASAL HAKLARIMIZI ARARIZ" DEMİŞTİ
Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, daha önce yaptığı açıklamalarda "Şampiyonluk Kupası'nın Trabzonspor'a verilmesi gerektiği bir doğru. Ama bunun için yapılması gereken bir takım işlemler olacak. Disiplin soruşturması bitecek, geçen sene bir gol averajla önünde olan Fenerbahçe'yi senin arkana düşürecekler. Geçen senenin tescili iptal edilecek. Yeni tescil yapılacak, kupa verilecek. Yapılması gerekenler var. Bu play-off'tan önce disiplin soruşturmasını bitireceğiz diyorlar. Benim inancıma göre şampiyonluk ve kupa bizim. Kim ne kadar uzatırsa uzatsın, eğer bu olmazsa UEFA'ya gitmek gerekiyorsa gideriz'' ifadelerini kullanmıştı.