Trabzonspor Kulübü, Yargıtay’ın şike davasıyla ilgili kararıyla ilgili değerlendirmesini yönetim kurulunun yapacağı bir toplantının ardından açıklayacak.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, şike davasında kararını açıkladı. Yerel mahkemenin kararlarının kısmen onandı, kısmen düştü ve kısmen bozulduğu kararda, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve Olgun Peker'in örgüt suçundan mahkumiyet kararını onandı. Yargıtay 5. Ceza Dairesi, ayrıca Yıldırım'ın birden fazla maça ilişkin şike, teşvik primi ve rüşvetten suçlarını onadı. Şike soruşturmasında adı geçen Trabzonspor Kulübü eski Başkanı Sadri Şener ile eski asbaşkan Nevzat Şakar beraat etti. 

Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Prof. Dr. Yakup Aslan, Yargıtay’ın kararıyla ilgili şu aşamada bir değerlendirme yapmayacaklarını belirtti. Aslan, yönetim kurulu olarak yapacakları toplantıda bir durum değerlendirme yapacaklarını, gerekli açıklamayı da o toplantı sonrasında yapacaklarını ifade etti. 

ŞAKAR: KUPAMIZ EN KISA SÜREDE MÜZEMİZE GELECEKTİR

Söz konusu davada yargılanan ve beraat eden bordo-mavili kulübün eski asbaşkanı Nevzat Şakar, şike davasının görüldüğü İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kendileri hakkında beraat kararı verdiğini hatırlatarak, “Yargıtay’ın da onamasından dolayı Trabzonspor adına sevinçliyiz. Zaten böyle bir şey olamadığını tüm kamuoyu biliyordu. En azından bizim adımıza adalet yerini buldu diye düşünüyorum.” dedi.

Yargıtay’ın bu kararının ardından Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) yeni bir değerlendirme yapması gerektiğini ifade eden Şakar, “Trabzonspor hak ettiği kupayı müzesinde görecektir, görmelidir. Bundan sonra TFF veya Kurullar daha sağlıklı düşünüp yeni bir karar verecektir. Muhtemelen en kısa sürede kupamız da müzemize gelecektir.” diye konuştu.