İngiltere Premier Ligi’nde küme düşmeme mücadelesi veren Galler temsilcisi Cardiff City’nin, geçtiğimiz hafta Nantes’tan 17 milyon Euro (103 milyon TL) vererek kulüp tarihinin en pahalı transferini yaptığı Emiliano Sala’dan gelen haber, tüm futbolseverleri şoke etti. 

Geçen cumartesi günü Cardiff’le 2022’ye kadar sözleşme imzalayan Sala, eski takım arkadaşlarına veda etmek için Fransa’ya döndü. 

Arkadaşlarıyla vedalaştıktan sonra Sala, Nantes Havalimanın’ndan Piper Malibu marka tek motorlu bir uçakla içinde pilot ve bir arkadaşıyla birlikte yola çıktı. 

Kötü hava koşulları sebebiyle 3. denemesinde havalanan uçak, 30 dakika sonra Manş Denizi’nin üzerinden geçerken radardan kayboldu. 

Yaklaşık yarım saat sonra Fransız polisi, arama kurtarma çalışmalarına başladı. 

Ancak 2 uçak, 2 helikopter ve 1 kurtarma botunun katıldığı 1600 kilometrelik alan taramasında henüz uçakla ilgili tek bir parçaya bile rastlanmadı. 

Kaybolan uçakla ilgili yapılan tüm aramalara rağmen henüz hiçbir ize rastlanılmamış olması Sala ve uçaktaki 2 kişinin akıbetinin ölümle sonuçlandığı endişesini arttırıyor.

SALA'NIN UÇAKTAN ATTIĞI SES KADI YAYINLANDI
Arjantin basını, Emiliano Sala'nın arkadaşlarına gönderdiği ses kaydını yayınladı.

Sala'nın ses kaydında, 'Uçak sanki parçalara ayrılacak gibi görünüyor. Eğer benden 1,5 saate haber alamazsanız ne olduğunu biliyorsunuz. Beni bulmaları için birilerini gönderecekler mi bilmiyorum ama bulamazlar. Çok korkuyorum.' dediği duyuluyor.

Manş Denizi Hava Arama Şefi John Fitzgerald, “Emiliano Sala ve uçaktaki diğer iki kişinin hala hayatta olduklarını düşünmüyorum” ifadelerini kullandı. 

Uzmanlar böyle bir uçağın bu uçuş için yeterli olmadığını ve en az iki motorlu olması gerektiğini belirtirken, Piper Malibu’nun Cardiff kulübüne ait olduğu bildirildi. 

Bu olay sebebiyle 28 yaşındaki Sala’nın eski kulübü Nantes’ın bu akşam Fransa Kupası’ndaki Saint-Gratien maçı ileri bir tarihe ertelendi. 

UMARIM MUCİZE OLUR
Nantes’ın Başkanı Waldemar Kita, “Umarım bir mucize olur ve hayatta olduğu haberini alırız. Sanırım, arkadaşlarına veda etmek için geri dönmüş. Çok kibar ve herkes tarafından çok sevilen bir futbolcuydu” dedi.

Cardiff’in Türk Başkanı Mehmet Dalman ise, “Kesin bir şey söylemek için arama kurtarma operasyonunun sonuçlanmasını bekleyeceğiz” yorumunda bulundu.