Trabzonsporlu Salih Dursun'un Galatasaray maçında hakem Deniz Ateş Bitnel'e kırmızı kart göstermesi Almanya'dan İsveç'e, İngiltere'den ABD'ye kadar tüm dünya medyasında manşet oldu. Olayla ilgili haber ve yorumlar şöyle:
ABD'DE BİLE BÜYÜK YANKI YARATTI
Basketbol, beyzbol, Amerikan futbolu ve buz hokeyi ABD'de en çok izlenen spor dalları olmasına rağmen, Salih Dursun'un maçın 86. dakikasında hakem Bitnel'e gösterdiği kırmızı kart, Amerikan basınında da yankı uyandırdı.      

Ülkenin en büyük spor medya kuruluşlarından biri olan Sports Illustrated, "Hakeme kırmızı kart gösteren Trabzonsporlu oyuncu maçtan atıldı" başlığıyla verdiği haberinde, Salih Dursun'un, hakem Bitnel'in elinden kartı kaparak kendisine sahayı terk etmesi için eliyle işaret ettiği vurgulandı.               

SB Nation haber kanalı da "Oyuncunun hakeme kırmızı kart göstermesiyle Türk futbol maçı kaosa sürüklendi" başlığını kullandı.  

      

 CBS SPORTS: KIZGIN OYUNCU HAKEME KIRMIZI KART GÖSTERDİ
CBS Sports da "Kızgın oyuncu hakeme kırmızı kart gösterdi" başlığı verdiği haberde, "Türk futbolu bize uzun süre unutamayacağımız ilginç bir an yaşattı" ifadelerini kullandı. Dursun'un kırmızı kartı gösterdiği anın fotoğraf ve görüntülerine de internet sitesindeki haberde yer verildi.ALMAN BASINI: HAKEME

KIRMIZI KART GÖSTERDİ AMA KENDİ ATILDI!
Alman Bild gazetesi, sport1.de, Sport Bild, Focus dergilerinin internet siteleri, Lukas Podolski'nin forma giydiği Galatasaray ile Trabzonspor karşılaşmasında yaşanan olayı okuyucularına geniş biçimde aktardı.      

Haberlerde Podolski'nin takımı Galatasaray'ın 7 kişi kalan Trabzonspor'u yendiği ifade edilerek, maçta Salih Dursun'un hakeme kırmızı kart göstermesi maçın en ilginç anı olarak nitelendirildi.      BILD: TÜRK FUTBOLCU HAKEME KIRMIZI KART GÖSTERDİ
Bild gazetesi “Türk profesyonel futbolcu hakeme kırmızı kart gösterdi” başlığını kullanırken Focus ise "Poldi ve Galatasaray yedi kişiye karşı kazandılar” başlığını kullandı.      

Sport1.de adlı spor sitesindeki haberde de maçta Salih Dursun'un hakeme kırmızı kart gösterdiği anın görüntüleri verildi. Haberde Salih Dursun'un hakeme kırmızı kart göstermesine rağmen kendisinin de kırmızı kart ile oyun dışı kalmaktan kurtulamadığı ifade edildi.      
Sport Bild dergisinin internet sitesindeki haber de ise Salih Dursun'un hakem Deniz Ateş Bitnel'e kırmızı kart gösterdiği anın fotoğraf ve görüntülerine yer verildi.      


İSVEÇ BASINI: SKANDAL! ERKAN KAOSUN ORTASINDA KALDI
İsveç'in önde gelen gazetelerinden Aftonbaldet, “Erkan Zengin'in gol attığı maçta kaos çıktı” başlığını kullanırken, haberde “Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Galatasaray'ın Trabzonspor'u 2-1 mağlup ettiği maçta 4 Trabzonlu futbolcuya kırmızı kart gösteren hakem Deniz Ateş Bitnel geceye damgasını vurdu. Trabzonsporlu futbolcu Salih Dursun'un, hakemin elinden kırmızı kartı alarak Bitnel'e göstermesi de maçla ilgili en çok konuşulan olaylardan biri oldu” şeklinde ifadelere yer verdi.

Expressen gazetesinde de “Erkan kaosun ortasında kaldı”  başlığı kullanılan haberde, Trabzonspor'un Erkan Zengin'in golüyle mutlu başladığını ve hakemin gösterdiği 4 kırmızı kartla maçın skandala döndüğünü yazdı. Salih Dursun'un hakem Deniz Ateş Bitnel'e gösterdiği kırmızı kartın da tüm maçın önüne geçtiği belirtilirken, gazetenin internet sitesinden bordo-mavili oyuncunun hakeme gösterdiği kırmızı kartın videosu yayımlandı.İsveç devlet televizyonu SVT'de ise "Skandal: Zengin'in takım arkadaşı hakemi oyundan attı” başlığı ile haberi duyururken, Trabzonspor'un oyunu 7 kişiyle tamamlamak zorunda kaldığı ve Salih Dursun'un hakeme kırmızı kart göstererek bir skandala imza attığını belirtti.    


!
İNGİLİZ BASINI: SALİH DURSUN GASCOIGNE KADAR ŞANSLI DEĞİLDİ
Salih Dursun'un hakeme kırmızı kart göstermesi ile ilgili en dikkat çeken yorum İngiliz basınından Daily Mail gazetesinden geldi. Salih'in bu hareketinin, 1995 yılında İngilizlerin efsane oyuncularından Paul Gascoigne'nin hakem Dougie Smith'e gösterdiği sarı kartı hatırlattığı ifade edilerek, "Salih Dursun, Gascoigne kadar şanslı değildi" yorumunda bulunuldu.

THE SUN: TÜRK LİGİNDE KAOS
İngilizlerin önemli gazetelerinden The Sun ise bu olayı, "Türk liginde kaos" başlığı ile okuyucularına duyurdu. BBC ise, Salih Dursun'un yapmış olduğu bu sıra dışı protesto için, "Trabzonsporlu Salih Dursun, hakeme kırmızı kart gösterdi" başlığını kullandı.

İSPANYOL BASINI: HAKEMLE DALGA GEÇTİ
İspanyol Marca gazetesi de, Salih Dursun'un hakeme gösterdiği kırmızı kart için, "Hakeme kırmızı gösteren oyuncu atıldı" başlığını atarken, Salih Dursun'un hakemin kararları ile dalga geçmek amacı ile bu hareketi yaptığını okuyucularına aktardı.