61SAAT ÖZEL - Psikiyatr Dr. M. İrfan Coşkun şunları kaydetti: "FB başkanı Aziz Yıldırım’ın basına yaptığı açıklamada yanında şahit olarak kameraların karşısına çıkardığı kulüp tercümanı Samet’in mimikleri, postürü, dışa vuran duygu durumu yani kısacası vücut dili izleyenlere söylediklerinden farklı bir mesaj verdi.

BASKI ALTINDA TUTAN SORULAR

Samet oldukça gergin, kaygılı, üzüntülü, şaşkın ve çaresiz görüntüsüyle aslında üzerindeki yoğun stresin baskısı altında olduğu açıkça gözlemlenmektedir. Karmaşık düşünce ve duyguların ruh haline hakim olduğu her halinden belliydi. Bir taraftan milyonlarca taraftarı olan çalıştığı, para kazandığı kulübün güçlü başkanının kendisini baskı altında tutan kapalı uçlu soruları, diğer taraftan aşığı olduğu kulübün tarihe geçen kaptanına duyduğu hayranlık, dostluk ve vefa.



İşte tercümanın kamera görüntülerindeki vücut dilinin neler anlattığı;




YÜZÜ FARKLI SÖYLÜYOR

Bu ikili duygu ve düşüncelerle hemen yanı başındaki dominant kulüp başkanının, hatta patronunun zorlayıcı ve beklentili sorularına diliyle onun istediği gibi tasdik edici cevaplar verirken yüz ifadesi ve mimikleri farklı şeyler anlatıyordu.

BÜYÜK KULÜBÜN BAŞKANI KENDİNE ŞAHİT TUTMAZ

Başkanla Alex arasında nasıl bir diyalog geçtiğini bilemeyiz ama basına verilen bu görüntülerden ve Samet’in vücut dilinden zoraki bir tasdik durumunda kaldığı ve samimi bir ikrarının olmadığı diyaloğun kendisine zorla tasdik ettirildiği gibi geçmediği yorumu yapılabilir.

Kaldı ki; kendisine güvenen ve güvenilen büyük bir kulüp başkanının demeçlerinde inandırıcı olabilmek adına şahit tutmaya ihtiyacı olmaması gerekir. Hele bu şahitliği yaparken açıkça beden dili kendisini ele veren birine…