Buna göre delegeler, Ekinci’nin Trabzonspor’da Onursal Başkan olması için Genel Kurul’a önerge sunacak. Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz ile yönetim arasında gerilen iplerin ardından, yönetimin Şamil Ekinci için Onursal Başkanlık hamlesi yapması, Mehmet Ali Yılmaz’ı onursal başkanlıktan yıldırma politikası olarak yorumlandı.

Trabzonspor camiasının tamamına yakın kısmının olumlu baktığı durum için yasa ve tüzük gibi tüm hukuksal boyutlar uygun. Ekinci, delegelerin bu yöndeki hazırlığıyla ilgili de AMK Gazetesi’nin başarılı muhabiri Sertaç Hellaç’a konuştu. İşte ‘efsane başkan’ın o açıklamaları:

Onursal Başkanlık şereftir…

“Trabzonspor’un Onursal Başkanı olmak büyük bir şereftir. Malumunuz, rahatsızlığımdan ötürü Bodrum’da yaşıyorum. Delegelerin bu yöndeki hazırlığından haberdar değilim ama bu durumdan büyük onur duyarım. Trabzonspor benim her şey demektir. Şimdi dahi, hiçbir maçını asla kaçırmam.”

Evet, o sezonun şampiyonuyuz

“İnsanlar neden idrak edemiyor anlamıyorum: 2010-2011 şampiyonu Trabzonspor’dur. Mahkeme de bunu ispat etmiştir. TFF’nin yapması gereken, derhal kupamızı vermesidir. O sezon hem gönüllerin hem de ligin şampiyonu olduk. Madem şampiyon değiliz, neden Şampiyonlar Ligi’ne gittik?”

8. şampiyonluk da gelebilir

Fenerbahçe maçında gözlerim doldu. Çok iyi oynadık ama bir o kadar da şanssızdık. Kaçan goller yüreğimi hoplattı. Onlar nasıl kaçar? Fenerbahçe’yi o halde yakalamışken fark bile yapabilirdik ama olmadı. Ama ben bu sezondan umutluyum. Fenerbahçe karşısındaki ciddiyet korunursa, 8. şampiyonluk da gelebilir.”