UEFA Şampiyonlar Ligi'ni 2018-19 sezonundan itibaren farklı bir kanalda izleyeceksiniz.
Tivibu Spor'un UEFA ile yaptığı anlaşma bu sezon sonu itibarıyla sona eriyor. Kurum, 2018-19 sezonundan itibaren üç sezonluk yeni yayın dönemi ihalesini açmıştı.
Hürriyet'in haberine göre 2021'e dek Şampiyonlar Ligi yayın hakları ihalesini beIN Media Group, Avrupa Ligi yayın hakları ihalesini ise Saran Group kazandı.
beIN Media Group'un Saran Group ile anlaşması ve UEFA Avrupa Ligi maçlarının da beIN Sports'tan yayınlanması bekleniyor.

YAYIN İHALESİNİ KİM KAZANDI?

UEFA, yayın haklarını her ülkeye farklı dönemlerde gerçekleştirdiği ihaleler ile veriyor. Örneğin, Birleşik Krallık'ta bu ihale Ocak ayında açıldı ve kazanan Mart ayında belli oldu. 
Türkiye'deki medya kuruluşları, ihale için başvurularını 16 Ekim 2017'ye kadar UEFA'ya ulaştırdı. Henüz ihaleyi kazananlar resmi olarak açıklanmadı ancak 2017 yıl sonuna kadar açıklanacak. 

TEK BİR PAKET Mİ OLACAK?

UEFA yayın haklarını tek bir paket olarak verecek. İhaleyi kazanan platform, sadece canlı TV yayınlarını değil, özetleri, turnuvaya özel video görüntüleri ve internet haklarını da satın almış olacak.

ŞİFRESİZ MAÇ OLACAK MI?

Futbolseverlerin en çok merak ettiği konu ise, haftada bir maçı şifresiz kanaldan izleyip izleyemeyecekleri.
Uzun zamandır sürmekte olan bu gelenek, 2018-19 sezonundan itibaren sona erebilir. Yayın haklarını alacak platformun, tüm müsabakaları sadece kendi kanallarından yayınlama hakkı bulunacak. 
İhaleyi kazanan TV platformu, dilediği takdirde, TRT ya da başka bir kanal ile anlaşıp haftada 1 maçı şifresiz olarak izleyicilere sunma hakkına da sahip olacak.