UEFA'nın Fenerbahçe'yi Disiplin Kurulu'na sevk etmesi, Trabzon'da geniş yankı uyandırdı. Bordo – mavili taraftarlar sosyal medyada kararın sevincini yaşarken, yönetim ise sağduyulu yaklaştı. Trabzon'dan yayın yapan yerel gazetelerde, kararı sevinçle karşıladı, 2010-2011 sezonu Şampiyonluk Kupası'nın bordo – mavili kulübe geri verileceğini iddia etti. Kuzey Ekspres Gazetesi, "TFF'ye UEFA tokadı!" başlığının yanı sıra, "Şimdi gecikmiş adaleti sağlamak ve Trabzonspor'un hak ettiği kupanın gerçek sahibine verilme zamanıdır" manşetlerini kullandı.

"ŞAMPİYONLUK TURU YAKIN"

İlkhaber Gazetesi, "Fenerbahçe kümeye kupa Trabzonspor'a", "Fenerbahçe şike yaptığını KAP'a bildirdi" ve "Fenerbahçe'nin ceza almasına, kupanın Trabzonspor'a verilmesine kesin gözüyle bakılıyor" manşetlerini attı. Taka Gazetesi de, "Şampiyonluk turu yakın" ve "UEFA'yı bağıra-çağıra uyandırdık" manşetleriyle kararı okuyucularına aktardı. Karadeniz Gaezetesi de, "Artık kaçacak yeriniz yok" ve "Yıldırım ve ekibi şimdi yandı" başlıklarını attı.

"NE BAŞBAKANIN TAVRI, NE TFF'NİN KARARI. HİÇBİRİ ŞİKEYİ ÖRTEMEDİ"

Günebakış Gazetesi de, haberi manşetten duyurdu. Gazete, "Ne Başbakanın tavrı, ne TFF'nin kararı, Hiçbiri şikeyi örtemedi" ve "Yaşasın küresel adalet" başlıklarıyla, şampiyonluk kupasının Trabzonspor'a geri verilmesini talep etti.