61SAAT HABER SERVİSİ - Samsunspor taraftarı ile Trabzonspor taraftarı arasında yaşanan “Forma Polemiği” kırmızı beyazlılarda istifayı getirdi.  
Samsunspor’a sponsor olan, kulübün maddi olarak düzlüğe çıkması için büyük emek sarf eden Yilport Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım, kırmızı beyazlılarda ki Futbol A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığından istifa etti. 

Yüksel Yıldırım’ın istifasına neden olan süreç, geçen hafta Samsun’da Trabzonspor formalı bir çoğa, Samsunspor forması giydirilmesi ile başladı. Bu durumu eleştiren Trabzonsporlu taraftarlarla, Samsunspor taraftarları arasında “Forma Polemiği” başladı. 
Taraftarlar arasında süren bu polemik, bu hafta sonu Samsunspor’un 0  - 0 berabere kaldığı Sancaktepe F.K. maçıyla yeşil sahalara taşındı. Samsunspor futbolcuları sahaya ellerinde, “Bu şehrin çocukları Samsunsporludur” pankartıyla çıktı. 

TARTIŞMA PANKARTLA BAŞLADI
Pankartın bulunduğu fotoğrafı sosyal medyadan paylaşan 61saat.com yazarı Emre Vural, Trabzonspor Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan ve Samsunspor Futbol A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım’ı etiketleyerek ““Geçtiğimiz gün bir etkinlikte TS formalı ilkokul öğrencisine, Samsunspor forması giydirilmişti. Olaydan 3 gün sonra Samsunspor sahaya bu pankartla çıkıyorsa, yazık! Kulüpler bu topa girmemeli! Yıllardır uğraş verdiğimiz dostluğa yazık oluyor” diye yazdı. 

Yıldırım ise, “Samsunspor Futbol Kulübü A.Ş YKB olarak Samsunspor'un dün sahaya bu pankartla çıkmasına bir anlam veremedim ve üzüldüm! Yazık çocukları bu kötü polimiğe çekmeye. Kulüpler bu işlere girmemeli! Uğraş verdiğimiz Kulüpler Birliği dostluğuna yazık oluyor. Kulüp olarak özür diliyoruz” diyerek yanıt verdi. 

TARAFTARLARIN LİNCİNE UĞRADI
Bu yanıta sinirlenen Samsunspor taraftarları ise Yıldırım’ı sosyal medyada linç etmeye başladı. Aynı zamanda Samsunspor’a isim Sponsoru olan Yıldırım taraftarlardan gelen tepkilere, kayıtsız kalamadı ve istifa kararı aldığını açıkladı. Yıldırım yine sosyal medya hesabından, “Tamam o zaman madem istemiyorum. Bende İrfan Hoca gibi giderim. Sizde istediğiniz gibi Samsunspor'u yönetirsiniz. Beni çok mutsuz etmeye başladı bu işler. Geldiğime beni pişman ettiniz. Yazıklar olsun sizlere. Kalın sağlıcakla. Bendende bu kadar” ifadelerini kullandı. 

Bu cevaptan da tatmin olmayan Samsunspor taraftarlarının tepkisin dinmezken Yıldırım bu kez de taraftarların mesajlarına yanıt verdi. 

2. LİGDE 2. SIRADA BULUNUYORLAR
TFF 2. Liginde Mücadele eden Samsunspor 10 maç sonunda 22 puan ile 2. sırada yer alıyor. 2. Ligde Manisa Büyükşehir Belediyesi 28 puan ile lider konumunda bulunurken Afyonspor ise 20 puan ile 3. sırada yer alıyor. Samsunspor’da bu hafta Sancaktepe F.K. ile 0 - 0 berabere kalınması sonrasında teknik direktör İrfan Buz’da istifa etmişti. Samsunspor’un ligde hiç mağlubiyeti bulunmazken 6 galibiyet ve 4 beraberlik aldı. 

Yıldırım son olarak ise, "Arkadaşlar, bizler Samsunspor'a, Arma'ya gönül vererek geldik Samsun'a. Bu nedenle gece gündüz, para mara demeden iki senedir çalışıyoruz. Şu bilinmelidir ki hiç kimse Samsunspor'dan üstünde değil! Samsunspor'dan büyük bir Allah var. Gerisi hikaye. Bu böyle bilinsin istiyorum" mesajını taraftarlarlarla paylaştı.