Dünya Kupası tarihine geçecek bir oyuncu değişikliği Hollanda ile Kosta Rika arasındaki çeyrek final maçında yaşandı. Son değişiklik hakkını 120.dakikada yedek kaleci Tim Krul'u, Cillessen'i yerine alarak kullanan teknik direktör Louis van Gaal'in bu hamlesine ilk başta kimse anlam veremezken, değişikliğin değeri penaltılarda ortaya çıktı. 5 penaltının 2'sini kurtaran Krul, maçın kahramanı oldu. Krul'un yanına ilk koşan ise as kaleci Cillesen oldu. 

Van Gaal gerçek bir sihirbaz
Van Gaal'in uzun süredir planladığı Krul hamlesinden takımın haberi olmadığı ise sonradan ortaya çıktı. Maçın ardından konuşan Arjen Robben, "Krul, seri penaltı atışlarında kaleyi devraldı ve başarı gösterdi. Dahası, Cillessen dahil hiçbirimiz Van Gaal'in son oyuncu değişikliği hakkını kaleci için kullanmak adına sakladığını bilmiyorduk. Teknik direktörümüz gerçek bir sihirbaz" şeklinde konuştu. 

Psikolojik savaş
120. dakikada oyuna girdikten sonra görevinin bilincinde olan Tim Krul, Kosta Rikalıların sinirlerini bozdu. Sürekli rakiplerinin psikolojisiyle oynamaya çalışan Newcastle United kalecisi, iki kez başarılı oldu ve penaltıları takımına kazandırarak adını Hollanda tarihine kazıdı.

Ben yaptım, oldu
Hollanda'nın teknik patronu Louis Van Gaal, penaltılar öncesi kaleci değişikliği yapması için, "Krul'a penaltılar için bir olasılık olabileceğini anlattık ama bundan Cillessen'e bahsetmedik, hazırlığına zarar vermek istemedik. Fakat şüpheniz olmasın, as kalecimiz hala Cillessen" dedi. Daha önce hiç böyle bir şey görmediğini söyleyen gazeteciye kızan Van Gaal, "Bunun çılgınlıkla alakası yok, analizle ilgisi var. Tarihte yoksa yok, benim kafamda vardı. Yaptım, oldu" dedi. 

Tim Krul: İnanılmaz, yaşadıklarım rüya gibi
Son dakikada oyuna girerek kurtardığı iki penaltı atışıyla Hollanda'yı yarı finale taşıyan Tim Krul, rüya gibi bir durum yaşadığını söyledi. Krul, "Bu, tam anlamı ile normal değildi. Bütün bir maç boyunca yedek kulübesinde oturuyorsun ama son anda seri penaltılar için yerinden ayrılıyorsun. Ne söyleyeceğimi bilmiyorum. Bu benim için sadece bir şoktu. Yarı finallere kalacaktık veya elenecektik. İnanılmazdı, bir rüya gibi" şeklinde konuştu.

Çileden çıktı
Louis van Gaal'in penaltı planını bilmeyen as kaleci Jasper Cillessen 120. dakikada tabelayı görünce şaşkınlığa uğradı. Kulübeye gelirken su şişelerini tekmeleyen Ajax'ın kalecisini arkadaşları sakinleştirirken, turun gelmesiyle Cillessen, Tim Krul'a sarılarak sevincini gösterdi.