Büyüka, bordo-mavililerin Sivasspor karşılaşması ile ilgili olarak, “Başakşehir maçındaki Trabzonspor, Sivas maçındaki Trabzonspor... Arada dağlar var. Ünal Hoca’nın eli de ağırdır, sözü de... Sanırım bir hafta boyunca takımı antrenman kadar, sözleriyle de hizaya getirdi. Başakşehir karşısında izlediğim Trabzonspor’dan “ne köy olur, ne kasaba” diye aklımdan geçirmiştim. Sivas karşısında özellikle ilk yarıda gördüğüm Trabzonspor için de “köy de olur, kasaba da olur, hatta şampiyon da olur” diyorum. Yeter ki Sivas maçının ilk yarısındaki futbolu çoğu zaman oynayabilsin...” ifadelerini kullandı. 
Büyüka, yabancı futbolcuların aldığı ücretlere de değinerek, “Bütün kulüpler oyuncu satmaya çalışıyor ama alan yok. Ya Çin, ya Arap ülkeleri... Avrupa kulüpleri ilgilenmiyor bile... Niye? Maaşlar çok yüksek... Negredo 4 milyon euronun üstünde... Belhanda, Feghouli, Gomis öyle... Fenerbahçeli, Trabzonlu yabancılar öyle... Avrupa kulüpleri bonservis bedeli için değil, futbolcuların maaşları aşırı yüksek olduğu için bu transferlere yanaşmıyorlar.

Bakmayın, Avrupa’da milyon euronun üstünde alan sayılı futbolcu var. İspanya’da, Fransa’da, Almanya’da, İtalya’da maaşlar genellikle milyon euronun çok altında... Üstelik bizim gibi vergi cenneti de değil...  Aldıklarının en az % 40’ını vergi olarak ödüyorlar. O zaman bizdeki yabancı da, “Böyle cenneti nerede bulacağım” diye gitmiyor. Sonuçta alan yok, giden yok, bizim kulüplerin de yüksek maaşlılardan kurtulma şansı yok” ifadelerini kullandı.