''Futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 10'u tutuklu 93 sanık açılan davanın 15. duruşmasına taleplerin ardından ara verildi.

İKİ SANIK HAKKINDA YAKALAMA KARARI

Duruşmada avukatların taleplerinin alınmasının ardından Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, davaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Ekinci, sanıklar Metin Korkmaz ve Aykut Aydın hakkında yakalama kararı çıkardıklarını belirtti. Başkan Ekinci davanın Mayıs'ın son haftasına erteleneceğini ve aralarında Sadri Şener'in de bulunduğu tutuksuz bütün sanıklar hakkında bir sonraki duruşmada bulunmaları için zorla getirilme kararı çıkaracaklarını gelmedikleri takdirde haklarında yakalama kararı çıkaracaklarını ifade etti.

TRABZON'UN MÜDAHİLLİK TALEBİ

Başkan Ekinci, Trabzonspor'un davaya müdahillik talebinin geldiğini bu talebe ilişkin avukatların diyeceklerini sordu. Başta Aziz Yıldırım'ın avukatları olmak üzere sanık avukatları bu talebin kabul edilmemesini istedi. Sadri Şener'in avukatı ise talebin kabulüne karar verilmesini talep ettti.

SAVCIDAN TUTUKLULUĞUN DEVAMI İSTEMİ

Ardından Savcı Ufuk Ermertcan mütaalasını açıkladı. Savcı Ermertcan, Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu tutuklu 10 sanığın mevcut delil durumu ve suç vasfı ve istenen ceza miktarını gerekçe göstererek tutukluluk halinin devamı yönünde karar verilmesini istedi.

SAVCI ESAS HAKKINDAKİ GÖRÜŞÜ İÇİN DOSYAYI İSTEDİ

TFF eski başkanvekili Lütfi Arıboğan'ın tanık olarak dinlenilmesini isteyen savcı Ermertcan, davaya ilişkin esas hakkındaki görüşünü hazırlamak üzere dava dosyasının kendisine verilmesini talep etti. Duruşmaya taleplerin değerlendirilmesi için ara verildi.