61SAAT SPOR SERVİSİ
Almaya’da Bundesliga ekiplerinin köklü kulübü Schalke 04, bir dönem alman ekibinde forma giyen Trabzonspor’un efsane oyuncularından Hami Mandıralı’nın hayat hikayesini ve futbolculuğunu resmi sitesinden taraftarlarıyla paylaştı.
Hami Mandıralı bugün Schalke 04 için ilk golünü attı’ başlığı ile verilen haberde şu ifadelere yer verildi;

‘YURTDIŞINDA İLK TÜRK OLMAK İSTİYORDU'
‘’Yurtdışında ilk Türk olmak istiyordu. Menajer Rudi Assauner aracılığıyla Hami Mandıralı 1998 yılında Trabzonspor’dan Schalke 04’e transfer oldu. Golcülüğü ile tehlike saçacak, saldırgan bir milli oyuncu arıyorlardı. Ancak planlanan istendiği gibi olmadı. Sezonun bitimine iki gün kala 30 yaşındaki ilk golünü atıyor ve Türkiye’ye geri dönüyor’’

‘HAMİ KENDİNİ GÖSTERDİ'
1999: Hami’den Fankfurt’a serbest vuruşlar

Teknik direktör Huub Stevens yönetiminde Hami Mandıralı ilk maçına kendi evlerinde oynadıkları Schalke Kreisel takımına karşı çıktı. Herşey yolunda başladı. Hami, hızıyla, top kontrolüyle, tehlikeli serbest vuruluşlarıyla ve güçlü şutlarıyla ön plana çıkmayı başardı.Ancak takımın bilmediği bir konu vardı, Hami ayağından sakattı.

‘DEFANSİF GÖREVLENDİRİLİNCE OLMADI'
Teknik direktör Stevens, Hami Mandıralı’yı defansif orta saha olarak görevlendirmeye başlayınca Hami, ‘Türkiye’deki Hami ben bu şekile olamam’ şeklinde tepki verdi.
Çünkü Hami Mandıralı, Türkiye’de ofansif serbest bir oyuncuydu.
Pozisyon gereği Hami Mandıralı kendini gösteremiyor, saldırganlığı, canlılığı ve bağlılığı özlüyordu.

‘MEMLEKET ÖZLEMİ YAŞIYORDU'
Hami evini özlüyordu. Schalke 04’ün yıllık kitabında ‘Neden Trabzon?’ sorusuna Hami, ‘Çünkü ben orada doğdum. Orası benim memleketim, bütün mal varlığım orada, Trabzon’suz ve Trabzonspor’suz Hami olamazdı’ yazıyordu.

SEZONUN SONUNA DOĞRU KENDİNİ GÖSTERDİ.
Türklerin kalitesini Hami Mandıralı, Almanya’da gösteremiyordu. Hami’nin 50’ye yakın denemelerinin ardından 22 Mayıs 1999 tarihinde Eintracht Frankfurt maçında serbest vuruş ustası sahneye çıkıyor ve ilk golünü atıyordu. Bu gol sonrası sezonun önemli maçlarından TSV München 1860 maçında Hami Mandıralı bir serbest vuruş golü ve bir penaltı golüyle ön plana çıkmayı başardı. Ancak Hami Mandıralı bu performansını ligin 22 maçında ortaya çıkarıyordu.