Trabzonspor'da İbrahim Hacıosmanoğlu yönetiminde Başkan Yardımcılığı yapan ve ardından istifa eden Sebahattin Çakıroğlu Radyospor'da Özgür Sancar'ın konuğu oldu.

Çakıroğlu, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun TFF'den 23 Milyon 400 Bin TL aldığını ve bu yüzden Demirören'i desteklediğini söyledi.

Sebahattin Çakıroğlu'nun gündeme damga vuracak açıklamalarından satır başları şu şekilde;

 - Trabzonspor'un bugün artık konuşulacak hiçbir şeyi yok. Transfermiş, bulunduğu yer, maddi durumu çökmüş gitmiş hiçbir şey yok. Trabzon bugün denizin bittiği yerde. Cin şişeden çıktı, bir daha içeri girmez.

- Biz 3 sene önce geldiğimizde Sadri Şener'in kazandığı kupayı savunmakta basiretsiz olduğunu iddia ettik, kendisini yerden yere vurduk. Demirören'den kupamızı alacağımızı söyledik. Sadri Şener'e Demirören'i nasıl desteklersin diye yazılı ve görsel medyada demeçlerimiz duruyor.

- Trabzonlular 3 - 4 gündür inanılmaz mağdur, inanılmaz kırgın. Terk edilmiş, elleri başının arasında oturuyor.

- TFF binasının önünde Trabzonlu kızlarımız, çocuklarımız gaz yediler, cop yediler. İbrahim Hacıosmanoğlu'nun sözlerinin arkasında durup Yıldırım Demirören federasyonuna tepki gösterdiler.

- Şimdi Hacıosmanoğlu çıkıyor Demirören'i destekleyeceğim diyor. İbrahim Usta'yı da Demirören'in listesine veriyor. Ben kendisini uyarıyorum. Bu yaptığının bir tane adı var bunun adı ihanettir. Trabzonlunun onuruyla, gururuyla oynarsan sokakta gezemezsin. O insanlar paralı, pullu holding sahiplerini seçmediler. Seni seçtiler. Neden delikanlı diye, dik duruşu var diye.

- Çok daha ağır bir şey var şu anda. Bugün itibariyle 23 Milyon 400 bin TL Trabzonspor'un kasasına girdi. TFF tarafından gönderilen avans. Bizim onurumuzu 23 bin 400 bin liraya mı sattın. Biz para istemiyoruz. Bu para zaten Trabzonspor'un parası.

- Trabzonspor'un onuru, kupası bu kadar yapılan eziyet meğer 23 Milyon 400 bin liraymış.

- Trabzonlunun satılık onuru yok. Kendisinin varsa açık arttırmaya çıkarsın belki ederini bulur.

- Onurunu, gururunu, namusunu kurtarmak için bu akşam itibariyle çıkacak kürsüye, ''Ben ve alt takımlarım dahil hiç kimse oy veremez. Veren namussuzdur'' diyecek. Eğer diyemiyorsa ben kendisini bu kelimeyle itham ediyorum. Mahkeme hakkı da açık.

- Tarihimiz en büyük cezalarını sana verdik. 2 yıldır bağırıyorsun ''TFF bize bunu yaptı, Demirören bizi bunu yaptı. Kupamız Demirören'de hapis'' diye. Sen şimdi bu Demirören'e nasıl destek verirsin.

- ''Ben delikanlıyım, dik duruyorum Ofluyum'' dedin. Oflu gibi çıkacaksın ''Buraya oy verecek olan namussuzdur'' diyeceksin. Demirören'e oy veriyorsan Trabzonluyum diyemezsin. Of çarşısında da gezdirmezler adamı, Trabzon'da da gezdirmezler.

- Köksal Sadıklar'ın beyanatı var, ''Biz etek giyip gezemeyiz'' diye. Doğru. Bugün de Ankara'ya gitmiş İbrahim'i caydırmak için. Bizim de amacımız bu. Bu sırat köprüsüdür, buradan düşerseniz geri dönemezsiniz.

- Trabzonlu senden hiçbir şey beklemiyor. Başarı bile beklemiyor. 3 sene önce geldin, ''Trabzonspor'un kupasını alacağım'' dedin. Bugün ne oldu? Senin sözünün değeri 23 Milyon 400 Bin TL'lik avans mıdır?

- Daha bir hafta önce ''Ne kupası, o dava kapandı gitti'' diyen bu adama, Trabzonluyla bu şekilde alay edebilen bir adamla nasıl desteklersiniz?

- Yıldırım Demirören'i, TFF'yi protesto ederken dayak yiyen, cop yiyen, gaz yiyen ama yine de mahkemeye verilen lise talebesi genç çocuklarımızın mahkemeleri var. Bunların davalarına giren avukatlarımız var. Bunların annesine, babasına ne hesap vereceksiniz siz?

- İnşallah Trabzonluların verdiği mesajı almıştır. Yıldırım Demirören'e ne çekimser kalabilir ne oy verebilir. Eğer verirse de Trabzon'lu ona cevabını verir. Zaten Of çarşısında, Trabzon meydanında gezemiyor ama bir ihtimal bu yanlışından dönerse gezebilir.