Yapılacak olan ilk kongrede başkan adayı olacağını daha önceaçıklayan eski yöneticilerden Sebahattin Çakıroğlu da bu gelişme üzerine sert açıklamalar yaptı.
DEMİRÖREN'E DESTEK VERMEK İHANETTİR

Çakıroğlu yapılanın ihanetle eşdeğer olduğunu ifade ederken, “Önümüzde TFF seçimi var. Ve mevcut yönetim yeniden aday. Trabzonspor yönetimi de seçimde konumu itibariyle kilit rol üstleniyor. Trabzonspor'un Yıldırım Demirören'i destekleyeceği söyleniyor ve eğer böyle bir şey olursa bunun adı ihanettir. Hacıosmanoğlu'nun açık açık Trabzonspor'un hakkını gasp eden şikeyi şikeyle örten Demirören'e destek vermesi kabul edilemez. Hiç kimsenin kişisel menfaatleri için TFF kapısında onlarca defa Trabzon'un hakkını savunmak için canını dişine takan, yeri geldiğinde güvenlik kuvvetlerinin şiddetine maruz kalan cefakar taraftarların onuru ve gururuyla oynamaya hakkı yoktur, haddine de düşmez. Ben Hacıosmanoğlu'na şunu yada bunu destekle diyemem lakin Demirören,Trabzonspor'un "kırmızı çizgisidir". Kimse kapalı kapılar ardında hesap yapmasın. Demirören yönetimine adam vermek , Demirören ve yönetiminin Trabzonspor aleyhine vermiş olduğu bütün o utanç verici kararların altına imza atmak olduğu anlamına gelir ki kabul edilemez.” dedi.

SESİNİ ÇIKARTMAYAN HERKESE KIRGINIM

Camiaya kırgın olduğunu da söyleyen Sebahattin Çakıroğlu, “Şu anda bütün Trabzonporluların, bütün taraftar gruplarının, aklıselim herkesin ayağa kalkması ve İbrahim Hacıosmanoğlu'nun durdurulması gerekiyor. Yazık günah değil mi 3 yıldır verdiğimiz mücadeleye. Hacıosmanoğlu yanlış hesaplar içerisinde. Bana göre çatı çöktü. Şu anda Trabzonsporluların birlik, beraberlik günü bugündür. Trabzonspor kupasını da her şeyini de Hacıosmanoğlu'nun Demirören'e destek vermesiyle inkar etmiş olaca. Bu duruma karşı ayağa kalkmayan herkese küsüm, kırgınım. Bizim kimseden korkumuz yok, biz kendimizi öne atmışız. ”