Trabzonspor Başkanı Hacıosmanoğlu’na ‘seçim’ baskısı yapan muhalefetin de darmadağın hali var

Bordo Mavili camiada mahkeme kararı sonrasında Aralık’taki kongrede seçim beklentisi yaşanmasına rağmen muhalefetin dağınık hali, yönetimin ‘seçim yok’ ısrarında kararlı olmasına zemin hazırlıyor.

Muhalif cephenin,’ seçim kararı alınır sonra oluşumlar şekillenir’ düşüncesi, bu cephenin bölük pörçük yapısı nedeni ile genel kurul delegesini tatmin etmiyor. Başkan Hacıosmanoğlu da bu tablo ile rahat.

YÖNETİMİ RAHATLATIYOR

Trabzonspor’da Aralık’ta genel kurul yapılması ile ilgili mahkeme kararından sonra yönetimi genel kurula zorlayan çevreler arasındaki bölünmüşlük, yönetimin elini kuvvetlendiriyor. Yönetimin seçimli genel kurula gitmeyeceğinden hareketle yönetime aday olmayı düşünenler de kendilerini açığa çıkarmıyor. Bu durum yönetimin elini güçlendiriyor. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun yönetim içi muhalefeti de ikna edip, Aralık’ta seçim yapmama kararı sonrası camiadaki hazırlıksız tablo nedeniyle daha da rahat olduğu ifade ediliyor.

SEÇİM YOKSA İBRA RESTİ

Hacıosmanoğlu ve ekibinin Aralık’taki kongrenin mali kongre olarak kalması ve mahkemenin kararı sonrasında hukuksal süreci sonuna kadar zorlama düşüncesinde muhalif kanattaki dağınık ve hazırlık yapı da rol oynadığı belirtiliyor. Seçim konusunda kararlılığını sürdüren Başkan Hacıosmanoğlu’na karşı muhalif kanadın ciddi bir aday ortaya çıkaramaması sonrası ibra etmeme tehdidini ortaya koymaya hazırlanması da tehlikeli bir yol olarak görülüyor.

PERDE ARKASI ARAYIŞLAR

Nuri Albayrak yönetiminin ibra edilmemesiyle bu leke ilk kez Trabzonspor’a sürülüp, Türk futbol tarihinde acı bir iz olurken, Aralık’ta mali kongrede bunun yeniden düşünülmesi  için muhalif grupların birleşmesi dikkati çekiyor. Genel kurul delegesinin seçim isteyen grupların güçlü şekilde ortaya çıkmasının doğru olacağı, ortada bölük pörçük muhalefet anlayışı varken 6 ay sonra yeniden seçim yapılmasının yarar sağlamasının zor olduğu düşüncesinde. Hacıosmanoğlu da muhalefetin bu yapısıyla rahat olurken, seçim konusunda heveslilerin ciddi olarak ortaya çıkmasını bekliyor.

İbrahim HACIOSMANOĞLU

Yargıtay kararından sonra seçim zorunlu olursa yeniden aday olacağı tahmin ediliyor. Bunun için de yönetiminde revize yapacak. Çok ünlü bazı iş adamları yönetiminde yer alması için belli çevrelerden söz aldı.

Muharrem USTA

Son genel kuruldaki ekibi dağılmış durumda. Niyetinde başkanlık hala var ancak Trabzon kanadını oluşturacak ciddi bir ekip oluşumu yok. Kulübü CEO ile yönetecek ihtimali de Usta’nın handikabı..

Özkan SÜMER

Şu anda yönetime karşı en ciddi oluşumun önderlerinden biri. Y.Ziya Yılmaz’ın başkanlığında bir oluşum için planlama yapıyor ancak, Yılmaz’ın ikna olmadığı da belirtiliyor.

M.Ali YILMAZ

Yılmaz’ın klasik kimse aday değilse kulüp anahtarı da bana getirilirse sorumluluk yüklenirim anlayışı devam ediyor. Hikmet Onur ve yakın arkadaşları Yılmaz’a gelişmeleri an bi an aktarıyor.

Metin ATASOY

Son genel kurulda ummadığı bir oy alan Atasoy, yeniden böyle bir maceraya atılmayı düşünmüyor. İstanbul kanadından etkili isimlerle bir araya geliyor ancak bu yönetime hazırlık olarak değerlendirilmemeli diyor

Faruk ÖZAK

Son genel kurulda hiçbir şekilde hiçbir şeye müdahil olmayan Faruk Özak’ın da Aralık’ta seçim olsun diyen cepheye karşı tavrı mesafeli. Ancak Özak, dost sohbetlerinde Trabzonspor’un çok kötü yönetildiğini söylüyor