61SAAT SPOR SERVİSİ

15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında kendilerini şikeden kurtarmaya çalışan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetici Şekip Mostroğlu dün akşam NTV’de canlı yayına çıktı. Fenerbahçe’nin her kötü giden sezonu ve alınan mağlubiyetleri sonrasında gündemi değiştirmek için ortaya koyduğu bu çabalar sonrasında Başakşehir maçında alınan mağlubiyeti unutturmak için şike ve FETÖ konusunda açıklama yapmaları dikkat çekti. 
3 Temmuz Şike sürecini FETÖ’ye bağlamaya çalışan Fenerbahçeli yöneticiler akla mantığa aykırı açıklamaları ise bir hayli dikkat çekici bulundu. FETÖ soruşturmasında görevden alınan hakim ve savcılarla maçta yapan Fenerbahçeli yöneticilerin bu çırpınışlarına NTV televizyonları da aracı oldu. 
Katıldığı canlı yayında gerek yurtiçi gerekse de yurtdışındaki hukuk ve spor kurumlarınca teyit edilmiş şike sürecini aklamaya çalışan Mosturoğlu, FETÖ konusunda uzman görüşlerini de ortaya koydu. 

Mosturoğlu,  ''Geçen sene oynanan lig maçlarını alın. Bu maçlardaki su aralarında, futbolcuların su içme şekillerine bakın.

Bu sene yapmazlar mümkün değil. Geçen seneden çıkartın arşiv görüntülerini, futbolcular nasıl su içiyorlar. Sadece oradan bile anlayabileceğiniz çok şey var” demesi üzerine araya giren programın sunucusu Oğuz Haksever, “Ha yani çömelerek içme...” diye karşılık verdi. 
Bunun üzerine Mosturoğlu, “Ya işte o cemaatin ritüeline uygun içenler var onları görebiliyorsunuz...'' derken Haksever, “o belki İslam inancına göre konu olabilir...” dedi.  Mosturoğlu ise bunun üzerine  “İslam inancına göre içene zaten saygımız var ama o ritüeli de yapanlar var” dedi. 


Haksever’in,  “Çömelerek içme” dediğinde Mosturoğlu’nun karşı çıkmaması ise kamuoyunda, “Çömelerek su içenler FETÖCÜ’ şeklinde algılandı. 



Trabzonsporlu taraftarlar Fetva Hattı'na danıştılar

İzleyenler tarafından ''Çömelerek su içen futbolcular Fetöcüdür.'' şeklinde yorumlanan bu iddia sonrası, Trabzonsporlu taraftarlar konu hakkında Diyanet İşleri'nin Alo 190 Fetva Hattı'nı bilgi danıştılar. Trabzonspor Kongre Üyesi Emre Vural Telefonu açan diyanet yetkilisine ilk önce ''Günlük hayatta yaptığımız bir davranış var, çömelerek su içmek. Bu hareket peygamber efendimizin bir sünneti midir?'' sorusunu sordu. Yetkili bu soru karşısında ''Evet, peygamber efendimizin bir sünnetidir, bunu kesin olarak söyleyebiliriz.'' dedi.

Bu cevap üzerine Mosturoğlu'nun iddiası yetkiliye soruldu ve diyanetin konu hakkında bir yaptırımda bulunmazsa bir Müslüman ve Türk vatandaş olarak diyanet hakkında suç duyurusunda bulunacağı da bildirildi. Şimdi diyanet'in Mosturoğlu'nun iddiası hakkında bir adım atıp atmayacağı merak konusu oldu