61SAAT SPOR SERVİSİ-

Mesut Özil’in Türkiye’ye gelmesinden rahatsızlık duymadığını ifade eden Kınalı, “Mesut’un Türkiye’ye gelmesine hiç bir zerre rahatsızlık duymuyorum. Çünkü, biz futbolu gerçekten seven bir kuşağız. Ben Alex’i de Hagi’yi de Yattara’yı da aynı keyifle izledim. 1977’de Liverpool Trabzon’a geldiğinde ben çocuğum. Fakat biz Liverpool’u da sevdik. Çünkü Liverpool futbolun sembolü o dönem… Onu da o şekilde sevdik. Önemli olan o temaşayı, zevki, heyecanı paylaşabilmek. O anlamda Mesut’u kim hangi şekilde getirdiyse, mali konular tartışılabilir. Onun takibini yapacak kimse sorumluları, onlar yapsınlar. Kim parasını verdi, bu ekonomik sıkıntılarda nasıl alındı falan, o tarafı Maliyeyi, TFF’yi ilgilendiriyor. Futbol sever olarak diyorum ki iyi geldi, iyi ki izleyeceğiz” dedi. 

Trabzonsporluların geçen sene uğradım çifte standardı da gündeme getiren Kınalı, “Trabzonsporlu diyorki, “geçen sene Trabzonspor devletten, Ziraat Bankasından 51 Milyon TL kredi aldı” diye, Trabzonspor’u bakanın ve devletin korumasında diye bir takım” şeklinde anlatan, yayan, televizyon ekranlarında konuşan, gazetelerinde yazan, kimisi mitinglerinde dile getiren siyasetçiler biraz haysiyet sorunu yaşamıyorlarsa eleştirsinler. 

ÇİFTE STANDARTTAN RAHATSIZ İNSANLAR

Bu transfere eleştiri getirsin anlamında söylemiyorum. Çifte standarttan çok rahatsız insanlar. 

Yani sen ekranlara çıkıp “Trabzonspor devlet tarafından korunuyor” algısı yarattın. Belli bir trol ordusu yaptı bunu. Medyada ki tetikçileride, bizim toplumun gazeteci diye zannettiğimiz tipler ekranlardan bunu yaydılar. 

MESUT’A YÜKLENSİNLER DEMİYORUM

Ne oldu, kimmiş devlet korumasında. O insanlar birazcık haysiyet veya onur sorunu yaşamıyorlarsa en azından bir özeleştiri yapıp Trabzonspor camiasından özür dilesinler.  Ben Mesut’a yüklensinler demiyorum. 

Tutarlı olun, çizginin net olsun. Güce göre yorum küçüklüğüne saplanmayın. 

Şu anda Trabzonsporluları rahatsız eden budur.  Sen geçen sene devletin bankasından yasal yollarla alınan ve şu an taksitleri ödenen kredi üzerinden bir bakana olan husumetini, çekememezliğini, nefretini, onun üzerinden tarif edip hem Trabzonspor’u vurdun kendince, hem siyaseti yıprattın. Sonra ne oldu? Şimdi aynı noktadayız. 

Mitingde çıkıp konuşan siyasetçiler vardı hadi şimdi konuşsananıza. Biraz haysiyet varsa konuşup özür dilerler” dedi.