Trabzonspor’un 66. Mali Genel Kurulu bugün Karadeniz Teknik Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı.
Yoğun tartışmaları yaşandığı toplantıda eleştirilere cevap veren Trabzonspor Başkanı Sadri Şener sert ifadeler kullandı.
Başkan Şener, “Hacıosmanoğlu AİHM’e avukatsız gittiğimiz söyledi. Avukatımız devlet memuru olduğu için gazetelere çıkmak istemedi. Doç. Dr. Burak Yaman, bu konuda Türkiye’de sayılı hocalarımızdan biridir” dedi.

Trabzon’a her geldiğinde, “Bu ne zaman duvara vuracak” şeklinde söylemlerde bulunulduğunu kaydeden Şener, “D
uvara vurmaz ama oturarak da olmaz proje üreterek olur, biz bunları yapmaya çalışıyoruz. HES Projesi ile ilgili inşaata başlayacak durumda iken yine birisi bizi şikayet ediyor. Tekrar mahkemeye gidiyor, bizim de bir sabır noktamız var, bir gün gelir sizlerden izin alıp burayı satayım derim, sonuna kadar mücadele edemem” dedi.
Kulübün büyüyerek geliştiğine dikkat çeken Şener, “Aldığımız günden bugüne 38 milyon borç doğrudur. Ama o zaman 38 milyonluk Trabzonspor’du. Şimdi eni boyu, geliri gideri, çalışanı ekipmanları Avni Akerin5 yıl önceki halini de bugünü de biliyorsunuz” dedi.


AKYAZIYI BİRİLERİMİ KONUŞTURTMADI
Mali Genel Kurulda Akyazı Projesinden hiç bahsedilmediğine dikkat çeken Şener, “Akyazı’dan hiç kimse bahsetmediler, birileri mi bahsetmeyin dedi onu da bilmiyorum. Projeye ben kulüp başkanı olarak çok hevesliydim arenayı gördükten sonra ben de hayaller kuruyordum. Belediye bakanı 3 ay içinde ihale 2 yıl içinde biter dedi, inşallah gelecek nesillere faydası olur diye düşünüyorum. Çok heyecan duymuyorum, 5. yıl oldu ancak dolgu bitti, HES’ten çok ümitliyim” diye konuştu.


BAŞKANLIĞI BIRAKSAMDA KUPANIN PEŞİNDEYİM
Şike süreciyle ilgili olarak da Genel Kurulu bilgilendiren Şener, “En son bizi TFF’ye tescilin iptal edilmesi için başvurduk yönetim kurulu reddetti. Tahkim kurulu otomatik reddetti. 20 günlük bir süremiz var CAS’a gitme konusunda o süre başlayınca CAS’a gideceğiz. Oradaki avukat arkadaşlarla yaptığımız görüşme UEFA’yı beklemeden CAS’a müracaat etme sürecini başlatabiliriz. Her şey toplum önünde olmuyor sonuçta hiçbirinizden hiçbir şeyi saklamak istemeyiz. CAS’tan sonra olumlu sonuç alacağımıza en ufak bir şüphemiz yok. Yukarıda tanrı var kupanın Trabzonspor’un olduğunu söylemeyen yok, Fenerbahçe’nin şike yapmadığını da söylemeyen yok. Kulüp başkanlığı yapmasam da bıraksam da o yoldan dönmeyeceğim. Kupayı müzeye hep birlikte koyacağız. Hatalarımız olabilir. Bunu söyleyebilirsiniz. UEFA karar veremiyor, süreci uzatıyor. Yapı Kredi’nin Şampiyonlar Ligi sponsoru olduğunu da biliyorsunuz” dedi.



ADAM BİLDİM DE ÖPTÜM
Şener sözlerini şu şekilde tamamladı:
“16. ağır ceza mahkemesinde yalnızdım savunma yaparken biraz ağrıma gitti. Keşke söylemeseydim, kusura bakmayın, Fenerbahçe tam kadro, arkadaşları oradaydı onun için söyledim. Şike soruşturması bize de takımımıza da zararlar verdi bunun içinden de sıyrılmaya çalışıyoruz.
Transferler konusunda hatalar vardır her türlü eleştirinize saygı duyarım, yalnız parayla ilgili tık dediğiniz zaman hakaret ederim, Avni Ocak bey yaşınıza hürmeten bir şey demiyorum. Adam bildim de öptüm sizi. TS’nin muhasebesi borsaya çıkmış şirket, yabancı bir kuruluş tarafından ve mali müşavirler maliye tarafından denetlenmektedir. Mayıs 2012’den sonra bütün değerlerimiz bilgisayarda çıkmaktadır”