TFF Genel Kurulu’nda gözler, geçtiğimiz cumartesi günü sabaha karşı Metris’ten tahliye edilen Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyamaz’ın üzerindeydi. Üç gün önce özgürlüğüne kavuşan Otyakmaz, Sivasspor Başkanı sıfatıyla genel kurul salonunda ön sıralarda yerini aldı. O sırada yanına sürpriz bir isim oturdu.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Otyakmaz’ın yanına oturunca tüm gözler bu ikilinin üzerine çevrildi. Otyakmaz’ın cuma günü mahkemedeki ifadesinde “Trabzonspor’un Mehmet Yıldız üzerinden bize 1 milyon dolar teşvik primi teklif ettiğini duydum” sözleri, hala sıcaklığını koruyordu. Peki Sadri Şener ve Mecnun Otyakmaz ne konuştular? İşte o diyalog...

Dosyayı okusaydınız teşekkür ederdiniz
- Şener: Geçmiş olsun başkanım.
- Otyakmaz: Teşekkür ederim Sadri Bey.
- Şener: Keşke mahkemede o açıklamaları yapmasaydınız.
- Otyakmaz: Tapelerde bu çok açık ortada. Ben mahkemede ne biliyorsam onu söylemek zorundaydım. Çünkü ilk mahkemede çıkmam gerekiyordu.
- Şener: Yine de bu bize zarar verdi.
- Otyakmaz: Siz dosyayı okudunuz mu Sadri Bey? Eğer dosyayı okusaydınız bana bu sözlerim için teşekkür ederdiniz. O dosyada bu apaçık ortada.

Süreç tamamlanınca futboldan çekileceğim
İkilinin zaman zaman gerginleşen diyalogları, konuşmaların başlamasıyla sona erdi. Otyakmaz’ın zaman zaman sinirlendiği göze çarparken salondan çıktığında yanına yaklaştığımızda söylediği şu sözler dikkatlerden kaçmadı: “Beni o davada bir köprü olarak görüyorlardı. Ancak savunmamda da görüldü ki, hiçbir suçum yok. Şu süreci tamamladıktan sonra futbol dünyasından tamamen çekileceğim…”

Otyakmaz ne demişti
“Trabzonlular, F.Bahçe maçında galip gelmeleri için oyuncularıma bir milyon dolar teklif etti. Mehmet Yıldız ‘Trabzon’dan bir milyon teklif edenler var başkanım’ dedi. Kimin söylediğini söylemedi. Ben de Zeki Mazlum’u aradım. O da, ‘Böyle bir şey olmaz’ dedi. Savcı, Mehmet’e sormuş. Mehmet ’Duydum, ama kimden bilmiyorum’ demiş. Trabzon’un teşvik teklifi var ama Mazlum’la alakası yok. Onun geleceğini F.Bahçeliler duyunca problem oldu.