Şike operasyonunun başlaması ile birlikte Trabzonspor’un da operasyonun soruşturulmasında bir parça olması taraftar ve camia bazında “Acaba” sorularının sorulmasına neden oldu.

O dönem Şener “Biz temiziz” dedi. Süreç Şener’i haklı çıkardı.

Sadri Şener sürecin başladığı dönemde uzun bir süre sessiz kaldı. Bu sessizliği korktuğu bir şey mi var diyerek yorumlandı. Şener buna “Hamlelerimizi bekleyin. Sabırlı olun” diye karşılık verdi ve davanın en kritik anında “Müdahillik “ başvurusunda bulunarak kabul edildi.

Böylelikle Şener, Aziz Yıldırım’ın dava duruşmalarındaki şovunu engelledi. Hatta Yıldırım, Trabzonspor tarafından çapraz sorguya alınacağı anda hastalığını bahana ederek duruşmaya katılmadı.

Şener, UEFA’nın Trabzonspor’un Avrupa’ya gitmesi ile ilgili süreçte Trabzonspor’a vize vereceğini söyledi. Ve UEFA bu anlamda karırını açıkladı. Şener, özellikle de süreç içerisinde bir şeyi de ısrarla vurguladı.

Dedi ki “Kupanın ruhu geldi kendisi de gelecek..”

UEFA’nın bu kararından sonra şimdi kupanın kendisini de bekliyoruz.

Şener’in 3 Temmuz’dan bu yana izlediği stratejinin ne denli sağlıklı soğukkanlı ve ileriyi gören bir politika olduğu ortay çıktı.

Ancak, Şener'in tek yanıldığı noktad Yıldırım Demirören konusunda oldu. Yıldırım Demirören'i desteklediği için kendisi de pişmanlık duyan Şener'in ilk TFF Kongresinde Demirören'i devirme planları da yaptığını da açıkça deklare etmişti.