61SAAT ÖZEL - Trabzonspor’da yönetimlerin ibra edilmemesi ile ilgili gelenek Nuri Albayrak döneminde ilk kez gerçekleşti. Albayrak yönetimi 40 trilyon(eski para birimi ile) borçlu olduğu için genel kurul üyeleri tarafından ibra edilmemişti.

Şimdi borçlarını 4 katlayan Sadri Şener yönetimi için de geçerli mi.

Bu konuda kulislerde ibra edilmeme yönünde girişimleri olduğu iddia edilen genel kurulun önemli isimlerine 61saat.com olarak sorular yönelttik.

İşte aldığımız cevaplar;

HİKMET ONUR (Eski As Başkan)

Hizmet Onur yakın arkadaşı Mehmet Ali Yılmaz’ın tartışmaya açılan Onursal Başkanlığı, yönetimin ibra edilip edilmeyeceği ve Sadri Şener’e karşı bir hareket içinde olup olmadığı yönündeki sorulara şu cevapları verdi.

“Trabzonspor’a asla ikinci bir onursal başkan gerekli değildir. Fakat Mehmet Ali Yılmaz’ın son demeçleri nedeniyle birilerinin rahatsızlık duyduğu ortada.

Zaten Onursal Başkanlık unvanının tartışmaya açılmasından sonra yönetimin bu konuda bir açıklama yapmaması da burada farklı şeylerin döndüğünü gösteriyor.

Sayın Şamil Ekinci’nin ismi gündeme geldi. Fakat ben onun bu oyuna alet olmayacağını düşünüyorum. Yasal yollarla Onursal Başkan seçilmiş bir kişinin bu sıfatı neden tartışmaya açılıyor ki.

İbra ederim etmem, daha erken

Ben Trabzonspor’a hükmedecek bir kişi değilim. Eğer ibra edilip edilmemesi yönünde bir mesele ortaya gelirse o zaman karar veririz.

Bu Nuri Albayrak döneminde yaşanmış bir ilk olmuştu. Bugünde yeniden böyle bir şeyin gündeme gelmemesinin tek müsebbibi şimdiki yönetimdir. Gruplaşmaları önleyemedi. Önleyebilseydi bu konular gündeme gelmezdi.

Birde benim bir medya kuruluşunu ziyaretimle ilgili olmadık iddialar yazılmış. Ben daha önce yönetim kurulunda birlikte görev yaptığım tesisin genel müdürü arkadaşımı ziyarete gittim. Trabzonspor ile ilgili hiçbir şey konuşmadık.

MUZAFFER ERMİŞ(Eski yönetici)

“Nuri Albayrak zamanında yanlış olan bugün de yanlıştır. O dönem yönetimin ibra edilmemesi Trabzonspor’a büyük yara açmıştır.

Bugün yeniden böyle bir şeyin gündeme gelmesi doğru değildir. Yeni bir yara açmaya gerek yok. Fakat şu anki yönetim en azından şu yapmalıydı, genel kurula ek bir gündem maddesi koyarak iadeyi itibar olmasa bile özür dilemeleri gerekirdi.

Çünkü o dönem Sayın Albayrak ve yönetiminin 39-40 milyonluk borcu ibra edilmemişti. Şu anki tabloya bakarsak ne demek istediğimi daha iyi anlar sayın yöneticiler ve Trabzonspor camiası…”

HAYRETTİN HACISALİHOĞLU(Eski As Başkan)

Ben Nuri Albayrak yönetiminin ibra edilmemesi olayında etkin rol oynamadım. Hatta bizim yöneticilere de kongreye gelmeyin siz oy kullanmayın dedim.

Etkin rol oynadı iddiaların kabul etmiyorum. Etkin rol oynamamıştım. Bende kişisel gerekçelerim sebeplerim nedeniyle şahsi olarak ibra edilmemesi yönünde oy vermiştim.

Ama bugün böyle şeylerin konuşulması, tartışılmasına da bir şey diyemem. Diyeceğim şudur ki yönetimi ibra etmemeyi düşünenler neden ibra etmeyeceklerini çok iyi bilmeli, gerekçelerini sebeplerini iyi araştırmalı.

İbra etmeyi düşünenlerde neyi ibra edeceklerini çok iyi bilmeli. Yani herkes bilinçli davranmalı”

KAYNAK: 61SAAT.COM