Kulüpten yapılan yazılı açıklamada futbol takımının bir sezon boyunca başkanlığını yapan Şenol Ayvaz'ın görevini bırakmasıyla ilgili açıklama yer aldı. 
Sezon başında Kulübümüzün Genel Başkanı Sayın Emre Aksoy'un ricasını kırmayarak Kulüp Başkanlığı görevini üstlenen Şenol Ayvaz ile Ayvaz'ın kendi isteği doğrultusunda yollarının ayrıldığını belirten açıklamada şu ifadelere yer verildi: 
"Futbol Şubenin bir sezon boyunca başkanlığını yapan Sayın Şenol Ayvaz ile iyi başladığımız ancak hiç ummadığımız şekilde biten bir sezon geçirdik. Başkanlığı sürecinde Sayın Ayvaz takıma hiçbir beklenti içerisinde olmadan emek harcamış ancak statü gereği sezon sonunda büyük bir talihsizlik yaşamış bulunmaktayız. Sayın Ayvaz, Trabzon'da uzun süre futbola hizmet etmiş ve emek vermiş bir kişi olarak yorucu bir sezon geçirdiğini ve bir süre ara vermek istediğini belirtmiştir. Sayın Ayvaz'a kulübümüze yapmış olduğu katkılardan dolayı bir kez daha teşekkür eder, bundan sonraki yaşamında başarılar dileriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."