Spor Toto Süper Lig'de Eskişehirspor-Akhisar Belediyespor maçıyla start alacak 2012-2013 sezonuna bazı takımlar, teknik adamlar ve futbolcular cezalı başlayacak.

Fenerbahçe, Trabzonspor ve ligin yeni ekiplerinden Kasımpaşa, geçen sezondan kalan cezaları nedeniyle kendi evlerindeki ilk maçlarını seyircisiz yapacak. Fenerbahçe 5, Trabzonspor 3, Kasımpaşa da 1 maçını sadece kadınlar ve çocuklar önünde oynayacak.  

-Fenerbahçe 5 maç cezalı-
Fenerbahçe, geçen sezon Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Galatasaray ile yapılan ve şampiyonun belirlendiği 6. ve son hafta maçında taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'ndan 6 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezası almış, Tahkim Kurulu 1 maç indirimle, cezayı 5 maç olarak onamıştı.

Sarı-lacivertli ekip, yeni sezonda kendi sahasında sırasıyla Gaziantepspor, Mersin İdmanyurdu, Trabzonspor, Beşiktaş ve Medical Park Antalyaspor maçlarını seyircisiz oynayacak, 11. haftadaki Orduspor maçında seyircisiyle buluşacak.

-Trabzonspor 3 maç kadın ve çocuklara oynayacak-
Trabzonspor, geçen sezon Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Fenerbahçe ile oynadığı 5. hafta maçında taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle PFDK'ndan 4 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezası almış, Tahkim Kurulu 1 maç indirimle, cezayı 3 maç olarak onaylamıştı.

Bordo-mavili ekip, yeni sezonda kendi evinde sırasıyla Sanica Boru Elazığspor, Sivasspor ve Mersin İdmanyurdu maçlarını seyircisiz oynayacak, 7. haftadaki Kasımpaşa maçıyla seyircisine kovuşacak. 

-Kasımpaşa 1 maç cezalı-
Ligin yeni ekiplerinden Kasımpaşa da kendi evindeki ilk maçını cezası nedeniyle sadece kadınlar ve çocuklar önünde oynayacak.

Lacivert-beyazlı takım geçen sezon 1. Lig play-off finalinde Adanaspor ile Ankara'da yapılan maçta mensuplarının ve taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle PFDK'dan 2 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezası almış, Tahkim Kurulu cezayı 1 maça indirmişti.
Kasımpaşa, 2. haftada, yeni sezonda sahasındaki ilk karşılaşma olan Kardemir Karabükspor sınavını seyircisiz oynayacak. 

-Şenol Güneş 3 maç yasaklı-
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, ligin ilk 3 haftasında takımını saha kenarından yönetemeyecek.

Deneyimli teknik adam, geçen sezon Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Beşiktaş ile yapılan 6. ve son hafta maçında müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle PFDK'dan 3 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı cezası almış, Tahkim Kurulu da bu cezayı onamıştı.

Şenol Güneş, yeni sezonun ilk 3 haftasındaki Kardemir Karabükspor, Sanica Boru Elazığspor ve Gaziantepspor maçlarında cezasını doldurduktan sonra, 4. haftada Sivasspor karşılaşmasıyla saha kenarına dönecek.
Galatasaraylı Burak Yılmaz ve Engin Baytar, Trabzonsporlu Custavo Colman ve yeni transfer Zeki Yavru, İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu Doka, Kasımpaşalı Adem Büyük ile Sanica Boru Elazığsporlu Sinan Özkan, yeni sezona cezalı başlayacak.

Geçen sezonun ''Gol Kralı'' Burak Yılmaz, yeni takımı Galatasaray ile ilk hafta maçında cezası nedeniyle sahaya çıkamayacak. Geçen sezon Trabzonspor formasıyla Beşiktaş ile yapılan Süper Final Şampiyonluk Grubu 6. ve son hafta maçında kırmızı kart gören ve PFDK'dan 3 maç ceza alan Burak Yılmaz'ın bu cezası Tahkim Kurulu'nca 2 maça indirilmişti. Cezasının ilkini Fenerbahçe ile yapılan TFF Süper Kupa maçında çeken Burak, sarı-kırmızılı takımın Süper Lig'in ilk haftasında Kasımpaşa ile yapacağı maçta da oynayamayacak.

Fenerbahçe ile yapılan TFF Süper Kupa maçında kırmızı kart gören ve henüz cezası açıklanmayan Galatasaraylı Engin Baytar da sezonun ilk haftasındaki maçları kaçıracak.

Bu arada, geçen sezondan kalan kırmızı kart cezaları nedeniyle, Trabzonsporlu Colman ve yeni transfer Zeki Yavru 1'er, Kasımpaşalı Adem Büyük 5, Sanica Boru Elazığsporlu Sinan Özkan 1, İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu Doka da ilk 3 maçta takımdaki yerlerini alamayacak. 


-Şener ve Kocaman PFDK'ya sevk edildi-
Bunun yanı sıra, sezonun ilk hafta maçları öncesi Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener ile Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, PFDK'ya sevk edildi.

Sadri Şener, kulüp internet sitesinden TFF aleyhine yapılan açıklama nedeniyle, Aykut Kocaman da TFF Süper Kupa maçı sonrası müsabakanın hakemine yönelik söylemi nedeniyle kurula gönderildi. Şener ve Kocaman'ın durumları PFDK toplantısında karara bağlanacak. 


-Sakatlar-
Kart cezalısı futbolcuların yanı sıra, sezona sakatlıkları nedeniyle gecikmeli başlayacak futbolcular da mevcut.

Beşiktaşlı İsmail Köybaşı ve Kasımpaşalı Volkan Yaman, ciddi sakatlıkları nedeniyle sezonun ilk yarısındaki maçların çok büyük bir bölümünde forma giyemeyecek.

TFF Süper Kupa maçında omzundan sakatlanan Fenerbahçeli Volkan Demirel'in 3-4 hafta, aynı takımdan Serdar Kesimal'ın ise 2 hafta kadar sahalardan uzak kalacağı açıklandı.

Bu arada, dünkü milli maçta sakatlanan Galatasaraylı Semih Kaya'nın durumu ise henüz belli olmadı.