Trazonspor'un UEFA Avrupa Ligi Play Off karşılaşmasında Hüseyin Avni Aker'de 0-0 berebere kaldığı Videoton maçı sonrası açıklamalar yapan Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş dikkat çeken ifadeler kullandı.
Güneş, muhabirin Videoton takımının etkili defans yaptığı şeklindeki sorusunu şu şekilde cevapladı:

"Bu beklediğimiz bir şeydi. Ayağa pas yapıp çıkmaya çalışan bir ekip. O anlanda bizim zaman zaman iyi yaptığımız işleri tempoyu arttırarak oynama anlayışımızda sıkıntı oldu. Çok az pozisyon bulduk ve bunları gole çevirmemiz lazımdı. Sert oynadılar Hakemde o sertliğe izin verdi. İlk bölümlerde kart da görmediler. İki oyuncu zorunluluktan değiştik hamle de yapamadık. Maalesef Volkan ve Giray’ı değiştirince hamlemizi yapamadık.

Rakip bu sertliği her maçında yapıyor. Ve iyi kapandı. Onlar bu noktada başarıya ulaştılar. Gol yemeden kazanmak istiyoruz demiştik, gol yemedik ama kazanmadık.

Burda da orda fark etmez kazanmak için oynayacağız. Tur atlamamız lazım. Hucum üretmeyi daha az tercih ediyorlar. Bu oyun anlayışını sürekli yapan takım. Orda da bunu yapacak. Amatör takım değil Hakemi etkileme, oyunu soğutma. Bunu çok iyi yaptılar. Bizim oyuncularımızda sonuç üretmeye çalıştı ama olmadı. Lig bizim için daha sonraki şey. Öncelikle şuan Avrupa kupasında tur atlamayı istiyoruz. Burda 1-0 2-0 avantajlı gitseydik daha avantajlı olurduk. Ama daha kaybedilmiş bir şey.. Orda da kazanabiliriz henüz kaybedilmiş bir şey yok"

61SAAT.COM