Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Bordo-mavili camianın kulübün kendi gerçeklerini iyi bilerek hareket etmesi gerektiğini söyledi. Başarısızlıktan nemalanmak isteyenler olabileceğini ifade eden deneyimli teknik adam zor bir süreç yaşadıklarını ve zamana ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Sivasspor karşısında tüm oyuncularının ellerinden geleni yaptığını belirterek, "Maç içerisinde tüm oyuncularımız ellerinden gelen gayreti gösterdi. Zor bir maçtı çünkü akıl, coşku, arzu, istek moralle bütünleşmesi gerekiyor. Maçın geneline bakarsak oyuncuları kazanma duygularından ötürü teşekkür ediyorum. Seyircimiz de bize destek olmaya çalıştı. Böylesine zor bir dönemde 3 puan çok önemliydi. Kazanan taraf olduğumuz için de mutluyuz" dedi.

"OYUNCU DEĞİŞİKLİKLERİNE HERKESİN HAZIRLIKLI OLMASI LAZIM"
"Sistemde değişime istemeseniz de gidiyorsunuz” diyen Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Sivasspor maçında çıktığınız kadro ile daha önceki maçlarda çıktığınız kadro da değişiklikler oluyor. Oyuncuların oyun anlayışı olarak bakarsak savunmada, orta sahada ve forvet de her oyuncunun oynayabileceğini görüyoruz. Herkesin buna hazırlıklı olması lazım. Biz daha kadro oluşumunu henüz oluşturamadık. Oyuncuların çok değiştiği yerde sistemlerinde, taktiklerinde olumsuz etkilenmesi normaldir. Zaman zaman iyi olması doğaldır ama bir de oyuncu oynamadığı zaman, oynadığı zamanda başarısız olup etkilendiği gibi oynamadığı zamanda etkilenmeler olabilir bunlara alışmak için zamana ihtiyaç var. Çünkü beklentiler büyük olduğu için sıkıntı var. Sonuçlar almanız gerekiyor. Sonuçları almaya bağlantılı olarak eğer üretemezseniz, oynayan oyuncu etkileniyor. Oynamayan oyuncu da ben niye oynamıyorum diye etkileniyor. Bu süreci zor bir dönem olarak görüyoruz. Çünkü ideal manada şu 11 ile sahaya çıkarız diyemiyoruz. Üretkenliği sağlamamız gerekiyor bunu henüz sağlamış değiliz"

“KALEYİ ONUR DA HAK EDİYOR”
Kaleci Tolga’nın sakatlığı ile ilgili olarak da bilgi veren Güneş, "Tolga sakatlandı ve değiştirmek zorunda kaldık. Yapılacak kontrollerin ardından durumu netlik kazanacak. Ama bizim kalemizde bir sorun yok çünkü iki kalecimiz de oynamayı hak ediyor" ifadesini kullandı.

”KENDİ SAVAŞINI VEREN OYUNCULARIMIZ DA VAR”
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, takımdan beklentilere karşılık verilemediği takdirde sıkıntıların meydana geldiğini belirterek, "Bizim Karabükspor ve Gaziantepspor’u yenmemiz gerekiyordu. Sivasspor’u yenmemize rağmen önceki maçlarda daha iyi oynadık ama galip gelemedik. Ligin böyle bir ölçüsü de var. Biz her maçı kazanma hedefi olan bir takım olduğumuz için kaybedilen her maç ve puanlar sonrası eleştiriler olacaktır. Buna alışmak kolay değil, değişen oyuncular ve oyuncuların buna dirençli olmaları, hepsi bir süreç gerektiriyor. Kendi savaşını veren oyuncularımızda var. Takım içinde artı gibi gözüken bazı unsurlar ise eksi olarak karşımıza çıkıyor. Sonuçlar iyi olsa rekabet çok daha iyi olacak, sonuçlar olumsuz olduğu zaman baskı oluşuyor. Ligin başında 3 maçta 5 puan kaybeden Trabzonspor’un başaralı olduğu söylenemez tabii ki. Eleştiriler olacaktır ama takımı yok saymak oyuncuyu yok saymak doğru değil" diye konuştu.

"BAŞARISIZLIKTAN NEMALANMAK İSTEYENLER OLABİLİR”
Takımdaki kadroda bulunan oyuncuların fazlalığından çok form grafiklerinin önemli olduğunu belirten Güneş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Oyuncu üretiminin ve saha sonucunun takım üzerinde önemli bir katkı oluşturacağını düşünüyorum. Trabzonspor kendi gerçeklerini iyi bilirse ve herhangi bir takımla oynarken onu ciddiye alırsa maç kazanır. Ama saha ya çıktığı zaman maçtan önce maçı garanti görürsen oynadığın her oyun senin aleyhine döner. Futbol o kadar enteresan bir oyunki en zayıf takımlara puan kaybediyorsun. En güçlü olanı yenebilirsin bizim buralara kadar kayıpsız gelmemiz gerekiyordu ama 5 puan kaybettik. Kamuoyunun psikolojik baskısı olacaktır. Yanımızda olmaları gerekirken tepkilerini daha agresif yapanlar var. Başarısızlıktan nemalanmak isteyenler olabilir onları da yaşıyoruz normaldir"