İki etaplı uzun bir yurt dışı kampı geçirdikten sonra yeni sezon hazırlıklarına Trabzon’da devam eden Trabzonspor, dün yine yoğun bir tempoyla çalışmalarını sürdürdü. Basına ve taraftarlara kapalı olarak gerçekleştirilen provada Güneş’in tüm öğrencileriyle yakından ilgilendiği, moralsiz gördüğü futbolcularına özel uyarılarda bulunduğu öğrenildi. Transfer temaslarından etkilendiği gözlenen hücum ve defans oyuncularına seslenen Güneş’in, “Kendinizi toparlayın. Özel maçlarda kimseye ön yargılı olmadığımı gösterdim. Hala aynı noktadayım. Gündeminiz transfer değil işiniz olsun” ifadelerini kullandığı ortaya çıktı.

GÜNEŞ DÜŞÜNCELİ, FORVET SIKINTILI!

Öte yandan Şenol Güneş, gelecek sezon oynatmayı planladığı oyun şablonu üzerinde sık sık planlar yapıyor. Taktik anlamda alternatifler üzerinde duran deneyimli teknik adam elindeki oyuncu profiline göre de oyun sistemini belirlemeye çalışıyor.

Hazırlık kampındaki idmanlarda ve maçlarda takımını yakından gören deneyimli çalıştırıcının, forvet’te sıkıntı yaşadığı ön plana çıkarken bu bölge için yapılması hedeflenen transferin kamp dönemine yetişmemesi sıkıntı oluşturmuştu. Bugün-yarın takıma katılması beklenen forvet oyuncusunun transferinin henüz gerçekleşmemesi ve teknik direktör Şenol Güneş'in resmi maçların başlamasına kısa bir süre kala bu oyuncuyu takım şablonuna oturtturamamış olması nedeniyle sıkıntı yaşadığı öğrenildi.

Karadeniz ekibi 13 Ağustos Pazartesi gününe kadar UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edeceği listeyi UEFA'ya bildirmesi gerekiyor. Aksi durumda bordo-mavililer 13 Ağustos’dan sonra yapacağı transferi Avrupa Kupası maçlarında kullanamayacak.