Dünden bu yana yerel medyanın önemli kalemleri, Güneş’in açıklamalarını yorumlarken Şenol Güneş’in Trabzonspor’dan ayrılacağı yönünde kanaat getirdiler.

Sezonun tamamlanmasına rağmen Şenol Güneş’in diğer teknik adamların aksine medya ile bir basın toplantısında yüz yüze olmaktan kaçarak yazılı bir açıklama ile sezonu değerlendirmesi de görevi bırakacağı şeklinde yorumlanıyor.

Yerel medyanın önemli imleri Şenol Güneş için şunları söylediler

Hasan Kurt: “ Ben şahsen ayrılacağını düşünmüyorum. Sözleşme bedeli konusunda bir pazarlık için böyle bir açıklama yaptığını tahmin ediyorum. Güneş’in Trabzonspor’dan giderken kendince takımı zirvedeyken gitmesi de bir dahaki gelişini kolaylaştırmak içindir diye de düyünüyorum..”

Hamza Mısır: “Güneş, yine sorunları halının altına süpürdü. Gitmek istiyorsa imalı sözler söylememesi gerekiyor. Gidecekse gitmeli. Ama hem gidecek hem kalacak ikilemi arasında yorum yapılacak açıklamalar yaparsa süpekilasyon yapılıyor. Kanımca gidecek, giden adama da güle güle deriz

Rahman Turan: " Hiç kuşku yok ki Başkan Sadri Şener ve Teknik Direktör Şenol Güneş arasında her transfer döneminde yaşanan soğukluklar, ikili arasındaki ilişkileri koparma noktasına getirdi. Şenol Güneş, kulüp sitesinden yaptığı açıklama ile de bunu resmen belgeledi. Umut’un gitmesini istememesine rağmen yönetim tarafından gönderilmesi, “Selçuk ve Egemen mutlaka kalmalı” demesine rağmen iki oyuncunun da bir çırpıda harcanması, Güneş’in istememesine rağmen Jaja transferinin yapılması, tecrübeli teknik adamı adeta Trabzonspor’a pamuk ipliği ile bağlar konuma getirdi. Bu sezon başı yapılan transferlerde de adeta “Yok” sayılan Güneş’in bu ortam içerisinde daha fazla kalabileceğini söylemek hayalcilik olsa gerek!"

Gökmen Özağcı: “Açıklamaları ile gideceğinin sinyalini veriyor. Tahminim de gidecek yönünde. Aslında Güneş’in artık Trabzonspor’da bir misyon üstlenmesi gerekiyor. O misyonu da camia biçsin artık”

Yusuf Turgut: “ Ben biraz olası ihtimalden bahsedeyim. Güneş ayrılırsa Trabzonspor’da teknik adamlık misyonu biter. Geriye ancak başkan olarak döner. Başkan olabilir mi bunu da zaman gösterir. Güneş, siyasete atılmak için de Trabzonspor’dan ayrılabilir. Güneş’in Trabzonspor’dan ayrılması olağanüstü genel kurul kararı da ardından gelebilir…

Salih Çamoğlu: “ Bence Güneş’e özgü bir model geliştirilmeli Trabzonspor’da. Güneş de bu modelin ne olması gerektiğini teorisel olarak ortaya koymalı. Gitmesi kaçması ya da Trabzonspor’u bırakması birkaç sezon sonra yeniden alternatif olmasını beraberinde getirir. Trabzonspor’u bu anlamda kimse yormasın Güneş’e özgü bir model geliştirelim tamamen bize ait ve yolumuza devam edelim..