Videoton’a karşı Avni Aker’de alınan 0-0’lık beraberlik sonrası Trabzonspor’da sıcak saatler yaşanıyor... Bordo-Mavili ekibin hocası Şenol Güneş’in ani bir kararla bugün basın toplantısı tertiplemesi, kafaları karıştırdı.

61SAAT spor servisi Şenol Güneş'in o açıklamalarını okuyucularına canlı olarak aktaracak. 61SAAT TV'ye bu linkten ulaşabilirsiniz.

Konuyla ilgili en flaş iddia ise Trabzonspor’un hocasının önce istifa kararı aldığı ve bu nedenle toplantı istediği yönünde. Güneş’in bu kararının arkasında Videoton maçından sonra kendisine yönelik bazı istifa söylemlerinin olduğu bildirildi. Güneş’in istifa hamlesi içinde olduğu haberleri ise kısa sürede camiaya ve şehre yayıldı. Bunun üzerine deneyimli hocanın görevi bırakmaması için birçok aracı devreye girdi. Gündemi değerlendirecek Şenol Güneş’in son dakika gelişmesi olmaması halinde istifa kararında yumuşadığı, bugün yapacağı basın toplantısında ise gündemdeki konulara değinip, yönetim ve kendisine dair istifa çağrılarına da sitem edeceği kulislerde dolaşan haberler arasında. Ancak her şey bugün saat 11.00’de Güneş’in, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde yapacağı toplantıda ortaya çıkacak.

Yerel basın öfkeli

Trabzon’da yayın yapan yerel gazeteler, Karadeniz temsilcisinin Videoton karşısındaki oyununu ve aldığı skoru sert biçimde eleştirdi.

Günebakış, “Bu Trabzon’dan ne köy olur ne kasaba. Trabzonspor Macar ekibi karşısında saç baş yoldurdu”, Karadeniz, “Fırtınanın yerinde yeller esiyor”, İlkhaber, “Macar kalesini fethedemedik, turu ikinci maça bıraktık”, Taka ise “Avni Aker’in horozu ötmüyor. Bugünden tezi yok forveti gidip alıp gelin. Trabzonspor’u daha fazla küçültmeyin” başlıklarını kullandı.