61SAAT SPOR SERVİSİ

 Trabzonspor ile Beşiktaş, Spor Toto Süper Ligin 19. Haftasında ertelenen maç için Hüseyin Avni Aker Stadında karşı karşıya geliyor.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, “aynı şeyleri tekrarlıyoruz. Umut’u tanıyoruz. Genç bir arkadaşımızdı. Uzaktan tanıdığımız kişiler var. Ölenlere Allah’tan rahmet, diliyorum. O saldırıda o terörü yapanların, akrabası da olabilirdi. O kadar tehlikeli bir iş ki.. hep kınama ile geçiştiriyoruz. Ama bunun sonu gelmeli. 

Ne yapmalı. Türkiye bütün insanlara kucak açan bir ülke. Baktığınızda ülkemizde ırk, din dil, ayrımı yapmadan herkesin  yaşadığı ülke. Hukuk kuralları içinde yaşamaya çalışıyoruz. Buna bağlı olarak tartışmalar olacaktır. Ama bu ölümleri getiriyorsa terördür. Burada hükümetlere, siyasi partilere, STK’lara sorumluluk düşüyor. Bir karar vermek lazım. Bunu kim yapıyor. Yeri gelirse kısa ve uzun vadeli kararlar sonrası planlar yapmalı. Terör uzun yıllardır var. Ders konusu olmalı. Sigaraya karşı kampanya yaparken ülkenin dirliğine bütünlüğüne karşı neden eğitim geliştirmiyor. Yanımızda ki kişinin sesle ve sigarayla tepkilerimiz varsa, bu tip faaliyetleri ilgililere bildirmek zorundayız. Aklımızı sabrımızı kaybetmeden mantıklı bir şekilde çözüm aramamız lazım. Ülkelerin menfaatleri için yapılanlar var. Gerekirse o ülkeleri ders kitaplarına koyduğunuzda düşman olarak tanımlarız. Eğer senin canına malına kast eden bir ülkeyi bilmiyorsan o zaman senin yaşama şansın yok ki… İnsanlık dışı bir olayın tarifi ne olabilir. Şimdi hayat devam edecek. Savaşlar varsa o da tartışılımladır Haklar varsa aranmalı. Bunlar başka bir şey. İnsanın yaşama hakkını elden alıyorsan, dünyanın globalleştiği refah düzeyinin üst düzeye gittiği dönemde hala bu şekilde sonuç almaya düşünmemeli” dedi.