A Milli Takımımızın Moldova'yı deplasmanda 4-0 yendiği maçın ardından teknik direktör Şenol Güneş, basın toplantısında açıklamalarda bulundu. 

Milli Takım'la ilgili bazı çevrelerin hakarete varan sözler sarf ettiğini vurgulayan Güneş, "Futbol bir oyun. Hatalarıyla, doğrularıyla... Andorra ve Moldova maçından altı puan istiyorduk, bunu da başardık. Az attık, çok atabilirdik, bu eleştirilere saygı duyuyorum ama birlikteliğimizi bozmak isteyenler var. Nifak tohumu bize yakışmaz." dedi. 

"EURO 2020'ye gitmek istiyoruz" diyen Güneş, "Türkiye'de mesaj verdik, 'Birlikte bu işi başaralım' dedik. Bundan asla vazgeçmeyeceğiz. EURO 2020'ye gitmek istiyoruz. Bu takım, hepimizin Milli Takım'ı! Benim üzerimden A Milli Takım'a vurmak hoş değil. Anlamayanlara söylüyorum, bu ülke güzel bir ülke, bize hakaret edenleri de seviyoruz." ifadelerini kullandı. 

Oyuncuların durumuna da değinen tecrübeli çalıştırıcı, "Hakan Çalhanoğlu o gün oynadı ama iyi değildi. Bugün az oynadı, iyi oynadı. Cenk Tosun hala çok iyi değil. Enes oynamayı hak ediyor, bugün alamadım. Abdülkadir'i aldım, ilk kez milli olsun diye." şeklinde konuştu.