Güneş ne alıp ne kazandığı, Süper Lig'in eksikliklerinin olduğu, futbolcunun nasıl yetiştirilmesi gerektiği, Fenerbahçe-Beşiktaş derbi maçı, Caner Erkin ve Arda Turan'a milli takımın kapısının açık olduğu, hakem hataları, küme düşme, pandemi süreci ve Maradona gibi birçok konu hakkında açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde...

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, video konferans aracılığıyla gerçekleştirdiği sohbet toplantısında çarpıcı konulara değindi.

Şenol Güneş, Türk futbolunun dünü, bugünü ve yarını ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"Süper Lig bizim hayal ettiği ettiğimiz düzeyde henüz değil"
Süper Lig'in şu an hayal ettikleri seviyede olmadığını belirten Güneş, "Süper Lig bizim hayal ettiği ettiğimiz düzeyde henüz değil. Eksiklikler var. Maç içinde çok zaman geçiriliyor. Oyun çok duruyor, hakem zaman geçiren oyuncuya sarı kart göstermek için son dakikayı bekliyor. Daha önce kart gösterilmesi gerekir, oyunun hızlı oynanması lazım. Bu konuda herkese görev düşüyor. Bazı korularda zihniyet değişikliği şart" dedi. 

"Son derbide Beşiktaş kıran kırana bir mücadele verdi"
Beşiktaşîn 4-3 kazandığı Fenerbahçe maçına değinen Güneş, "Son derbide Beşiktaş kıran kırana bir mücadele verdi. Bu üstün mücadelesiyle Fenerbahçe’nin önüne geçti. Ligde Alanyaspor’un bir duruşu var. Alanyaspor’da savunma ve hücum doğru yapılıyor. Haliyle Alanyaspor az gol yiyor, çok gol atıyor" şeklinde konuştu. 

"Yalan haberlerle beni yıkmaya çalışıyorlar"
Milli takımın her şeyin üstünde olduğunu söyleyen Güneş, "Milli takımımız her şeyin üstünde. Ama ne yazık ki yalan haberlerle beni yıkmaya çalışıyorlar. Yıksınlar, önemli değil. Yalan haber üzerine yorum yapılıyor. Yalan üzerine yorum olur mu? Benim 2 yıl daha sözleşmem var. Sonrasında kalır mıyım, yapar mıyım, bilemem" ifadelerini kullandı. 

"Futbolcuyu nasıl yetiştireceğimiz önemli"
Başarısızlığı kabulleneceğini ifade eden Güneş, "Başarısızlığı kabullenirim. Göğüs gererim, sorun değil. Acıyı içime gömerim. Başarıyı ise paylaşmak isterim. Başarı paylaşıldıkça daha büyük anlam kazanır. Daha da büyür.

Futbolcuyu nasıl yetiştireceğimiz önemli. Çiçeği yaylada mı yetiştireceğiz, yoksa bahçede mi yetiştireceğiz. Buna doğru karar vermemiz gerekir.

"Benim ne aldığım, ne kazandığım önemli değil"
Benim ne aldığım, ne kazandığım önemli değil. Önemli olan ülke futboluna ne kazandırdığım. Futbolumuzun bir değeri var. Bu değer her geçen gün artıyor. Biz bu görevde ebediyen kalmayacağız. Geçmiş dönemde de benim elbisemi ve saçımı konuşanlar vardı. Aynı kişiler aynı şeyi konuşmaya devam ediyorlar. Demagoji yapılmasın. Gerçekleri konuşalım. Siz kendi çalıştığınız kurumdan ne kadar alıyorsunuz diye sorsanız, söylemezler. Korkaklar. Ama size sorarlar" diye konuştu. 

"Kapımız herkese açık"
Milli takım kapılarının herkese açık olduğu ile sözlerine devam eden Güneş, "Tuttuğum oyuncuyu kolay kolay bırakmam. Ama rekabet olsun isterim. Milli takıma gelen her oyuncu rehabilite oluyor. Milli takımımız insanların gönlüne yer etti. Kapımız herkese açık. İnsanların ayağı takılabilir. Ama kalkmak gerekir, ayakta durmak gerekir. Bazı başarısız sonuçlarımız ve kayıplarımız oldu. Tabii acı çektik. Hayat size her zaman gülmez. Biz artık nasıl kazanacağımızı konuşalım. Diğer güçlü ülkeler da zaman zaman başarısızlık yaşayabiliyor. Nasıl kazanacağımızı konuşalım. Sonuçları abartmadan konuşalım" açıklamasını yaptı. 

"Ders alalım, yarınlara bakalım"
Milli takımın daha da güçleneceğini söyleyen Güneş, "Geçmişte ben çok aşılandım, çok aşı oldum. Güçlendim. Milli takım da aşılanacak, güçlenecek. Aşılanan her insan güçlü ve dayanıklı olur. Ders alalım, yarınlara bakalım. 

"Bu sözler Caner Erkin’den Arda Turan’a kadar herkes için geçerli"
Bizim ilkemizde sapma yok. Disiplinsiz davranışlara taviz vermeyiz. Formda olan ve disiplinli davranan her oyuncuya kapımız açık. Bu sözler Caner Erkin’den Arda Turan’a kadar herkes için geçerli. Milli takıma katkı yapacak disiplinli her oyuncuyu çağırırız.

"Türk futbolunun kurtarıcısı değilim"
Türk futbolunun kurtarıcısı değilim. Benim eylemim ve söylemim aynıdır. Küme düşmenin kaldırılmasını doğru bulmadım ve bu düşüncemi açık açık söyledim. Karşı çıktım, fikrimi ortaya koydum. Ama olmadı. Bu işin zararını şimdi görüyoruz. 21 takımlı lige Türkiye Futbol Federasyonu’nun da sıcak baktığını düşünmüyorum. Sistemde bazı bozukluklar var. Yeniliğe açık olmamız lazım.

"Kulüp başkanı soyunma odasına giremez"
Hakemlerimizi beğeniyorum. Her hakem hata yapar. Hata yapan hakem kabulümdür. Yeter ki niyeti kötü olmasın. Hepimiz hata yapıyoruz.

Eleştiriye sonuna kadar açığım. Eleştiri ile doğruları daha iyi buluruz. Beni övmesinler, eleştirsinler. Kendini koruyamayan teknik direktör, takımını ve futbolcularını da koruyamaz. Her teknik direktörün bir duruşu olmalıdır. Kulüp başkanı soyunma odasına giremez. Girmemelidir. Çünkü teknik direktör de başkanın odasına giremez.

"Maçlar seyircisiz oynandığı için duygusal eksiklikler yaşıyoruz"
Pandemi böyle giderse Mart ayında maçlar oynanır ma acaba? Oynanmaz. Ama öncesinde düzeleceğine inanıyorum. Maçlar seyircisiz oynandığı için duygusal eksiklikler yaşıyoruz. Bu duygusal eksiklik de bizi olumsuz etkiliyor.

"Maradona çok fakir ortamda yetişti"
Maradona çok fakir ortamda yetişti. Ama biz de Maradona’dan farklı büyümedik. Biz de çok zor şartlar altında büyüdük. Maradona’nın hayat hikayesini izlemenizi tavsiye ederim. Maradona’nın da yanlışları ve doğruları vardı. Yarınlarda ben öldüğüm zaman benim hayat hikayemi de televizyondan izlersiniz" diyerek sözlerini tamamladı. (AJANSSPOR)