Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’ten ilginç ifadeler. Güneş, ku.ününü son durumu ile ilgili yaptığı açıklamada Trabzonspor ve Galatasaray’ın tranfser yapması ile ilgili ilginç ifadeler kullandı. Güneş, “Türkiye'de kendi kafasındaki planlar yapılıyor. Bizim istediğimiz bazı oyuncular vardı, Galatasaray zaten aldı. Biz şampiyon olmuşken transfer yapamıyorken, UEFA'dan ceza alan Trabzonspor, Galatasaray transfer yapıyor. Bunu ben anlamam, kafam basmaz. Santrfor alınmadığı müddetçe, bu takımdaki oyuncular bu baskının altında ezilecekler" dedi.

"Eren ve Serdar'ı istedik"

Şenol Güneş, Galatasaray'a transfer olan Serdar Aziz ve Eren Derdiyok için resmi teklif yaptıklarını belirterek, "Eren'i alma durumu vardı, soruldu ama olmadı. Eren'den başka biri de vardı. Eren ilk tercihim değildi ama olmadı. Serdar Aziz'e teklif yapıldı. Galatasaray bu ikisini aldı, alan kulüplere hayırlı olsun. Biz de başkasını alırız. Transfer olmadı diye çaresiz değiliz. Süper Kupa'da oynadık ama alamadık, daha iyisini yapabiliriz. Daha iyi olması için transfer tekliflerimiz var" ifadelerini kullandı.

 "Hedef şampiyonluk"

Yeni sezondaki hedeflerini de açıklayan tecrübeli çalıştırıcı, "Hedefimiz şampiyonluk, bir diğer hedef Şampiyonlar Ligi'nden çıkmak. Öyle bir oynamalıyız ki, rakipler de bizi takdir etmeli. Eğer oynayamıyorsak biz alkışlayacağız, gücümüz yetmiyorsa ne yapalım? Biz bunun için çalışıyoruz. Kupayı kaybettik, üzüldüm ama oyuncular neyin ne olacağını gördü. Bunun artılarını ve eksilerini ortaya koyalım. Maçlara çıkacağız ve kazanmak için oynayacağız. Güzel futbolla kazanmak için oynayacağız" şeklinde konuştu.

 "Futbol artık tekdüze oldu"

Oyun sisteminin değişip değişmeyeceğinin sorulması üzerine Şenol Güneş, "Genel oturttuğumuz bir oyun yapısı var. Hücum zenginliği açısından göze hoş gelmesini istiyorum. Şaşırtmalı olsun istiyorum. İzleyen sıkılmamalı. Rakibi beklediği yerden değil başka bir yerden vurmalısın. Futbol artık tekdüze oldu. Çok fazla kolay maç görmüyorsunuz. Herkes birbirini tanıyor. Yaratıcılığı olan oyuncuları ön plana çıkartıyoruz. Bu oyuncu daha fazla çalışmalı, bunun için uğraşıyoruz" cevabını verdi.