Ümraniye'deki BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen Güneş, Başkan Fikret Orman ile aralarında herhangi bir sorun olmadığını açıklarken, en az 1 yıl daha görevinin başında olduğunu söyledi. Şenol Güneş şöyle konuştu:

"Ülkemiz sıkıntılı bir dönemden geçiyor, şehitlerimiz oluyor. Bu acıların son bulmasını diliyoruz. Yeni bir sezona başlıyoruz, 2016 sezonu hepimize hayırlı olsun. Bugün Avrupa'da oynayacak takımlara da başarılar diliyorum."

"RAKİPLERİMİZ OLMAZSA BİZ BİR HİÇİZ"
"Mazeret ortaya koymadan yola çıkacağız. Hep çözüm üreteceğiz. Biz Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklarıyız. Yönetim, geçen sezonu işini iyi yapmasaydı şampiyon olmazdık. Başkan ve yönetimin desteği, oyuncuların karakteri, yarışımızda yeterli olacaktır. Her maça kazanmak için çıkacağız. Taraftarı da yanımızda görmek istiyoruz. Rakiplerden iyi olmak için çalışacağız. Eğer olamazsak da onları alkışlayacağız. Rakiplerimiz olmazsa biz bir hiçiz."

"EN AZ BİR YIL DAHA BURADAYIM, KOVSALAR DA GİTMEYECEĞİM"
"Başkanı, yönetimi suçlayan biri olmadım, olmam da. Takımımı, taraftarımı, oyuncularımı, yönetimi, başkanımı seviyorum. En az bir yıl daha buradayım. Kovsalar da gitmeyeceğim. Biz bir bütünüz. Tartışmanın olmasını doğru bulmuyorum. Vesile olmaktan dolayı da üzgünüm. Başkanımız beni aramadı ama onun da üzüldüğünü biliyorum. Ben Beşiktaş'a hizmet için buradayım. 'Güneş', 'Orman'ı yakarsa, hepimiz zarar görürüz. 'Güneş' ve 'Orman' hepimize lazım. Eleştiriyi yıkmak için değil yapmak için kullanalım."

"BU ÜLKEDE SUSMAK EN GÜZELİ"
"Hiçbir zaman yalakalık yapmadım. Bu ülkede susmak en güzeli. Bilim adamları o yüzden konuşmaz. Konuşarak kaos yaratıyoruz. O yüzden konuşmak istemedim."

"GALATASARAY VE TRABZONSPOR'LA KAVGA DÜŞÜNCEM YOK"
"Galatasaray ile Trabzonspor neden transfer yaptı diye suçlama yapmadım. Galatasaray ve Trabzonspor'la kavga düşüncem yok."

"BAŞKAN DA MARİO'NUN, SOSA'NIN GİTMESİNDEN NİYE MEMNUN OLSUN?"
"Bu kadar başarıyı yapan oyuncunun neden gitmesini isteyeyim? Oyuncu gidebilir, kalabilir. Ben oyuncuların kalmasını istedim, huzurlu olmasını istedim. Başkan da Mario'nun, Sosa'nın gitmesinden niye memnun olsun? Bizim kadroda sayısal eksikliğimiz var. Ben bunu söyledim. Geçen sene de böyleydi. Devre arasında olan transferler vardı. Başkanın istifasını istemem gibi bir şey söz konusu değil."

"SOSA BİZİM İÇİN KAYIPTIR, AMA SONUÇTA GİTMEK İSTEDİ VE GİTTİ"
Planımızda Sosa'nın gitmesi yoktu, ama gitmek istedi. Sosa'ya Milan kulübü talip oldu. Milan, Şampiyonlar Ligi'nde oynamıyor. Ben oyuncumun başarısını taçlandırmasını isterim. Açık açık söylüyorum. Gideceksen yine gidersin. Sosa'nın yaptığı mesleğe de saygısızlık. Sosa bizim için kayıptır, ama sonuçta gitmek istedi ve gitti. Sosa'nın başarılı olması bana sorun oldu. Başarılı oldu ve gitti. Başarısız olsa gitmeyecekti."

"ORTA SAHA İÇİN TRANSFER ARAYIŞIMIZ OLACAK"
"Geçen sezondan beni devam eden stoper sorununu halletmiş değiliz. Orta saha için transfer arayışımız olacak."

"HER HALİMİZLE HAZIRIZ"
"Her halimizle hazırız. Son müsabaka bir şey teşkil etmez. Oyun olarak yeterli görüyorum. Üst düzey takımları zorlamak hatta geçmek istiyorum"

"KİMSE KİMSENİN YERİNE GEÇECEK DİYE BİR ŞEY YOK"
Talisca Sosa'nın yerine alındı gibi düşünmeyin. Kimse kimsenin yerine geçecek diye bir şey yok. Kimse tek bir mevkiye de bağlı kalmamalı.