Şenol Güneş, La Gazzetta dello Sport'a yaptığı açıklamada Trabzonspor Şenol Güneş Spor Kompleksi'nin sorun yarattığını söyleyerek şu ifadelereyer verdi;

-Bu arada Trabzonspor’un yeni stadyumuna sizin adınız verildi yaşarken…

Bakın ben bu olsun istemiyordum, doğru bulmuyorum ama orada doğdum. Bütün hayatımı ve futbolculuk kariyerimi o şehirde geçirdim. Bana sorun da yaratıyor. Çünkü o stadyum içinde mağazalar var ve bazıları o mağazaların sahibinin ben olduğumu düşünerek, kiracıların arayıp kirada indirim istekleri falan oluyor.

-Bütün kariyerinizi Türkiye’de geçirdiniz. Kısa bir dönem 2007-2009’da Kore’nin FC Seul takımını çalıştırdınız. Avrupa’da görev yapmayı düşünmediniz mi?

Farklı teklifler gelmesine rağmen, oyuncu olduğum dönemde asla Trabzonspor’u bırakmak istemedim. Kore dönemi benim fikirlerimi tazeledi ve benim kariyerim hiçbir zaman programlanmadı. Eğer programlasaydım herhalde Avrupa’daki liglere giderdim. Bugün biraz yaşlandım. Hatta emekliye bile ayrılmayı düşünüyorum. Her ne kadar bu tecrübeyi yaşamak istesem de, İtalya ile irtibatım yok. Halen 1983-1984 sezonunda oynanan Inter-Trabzonspor maçında Aldo Serena’nun dirsek izini taşıyorum.