Spor Toto Süper Ligi’nin 13. haftasında sahasında Eskişehirspor karşısında 3-0’lık şok bir yenilgi alan Trabzonspor, bu mağlubiyetin yaralarını sarmaya çalışıyor. Ziraat Türkiye Kupası 4. turda Şanlıurfaspor’u 4-0’lık skor ile geçen Karadeniz ekibinde teknik direktör Şenol Güneş, oyuncularına sahip çıkarak önemli mesajlar verdi.

Galibiyetlerin ve mağlubiyetlerin sevindirici veya üzüntü verici olabileceğine değinen Güneş, “Biz kupada tur atladık. Zaten Tur atlamamız gerekiyordu zaten bir sürprizimiz beklenebilirdi onu yaptırmadık. O iyi oldu. O da olabiliri çünkü futbolda her türlü sonuç var. Balıkesirspor-Galatasaray maçının ilk yarısına baktığınızda Balıkesirspor 2-3 tane gol atabilirdi. Orda tabi hoşgörüyle bakabiliyorsunuz. Ligdeki takımın durumuyla ilgili, ligdeki durumunu çok iyiyse takım çok iyi, süperdi dersiniz. Ligde kötüyse bunu kötü görebilirsiniz. Yorum farkı herkeste farklıdır. Yorumcuyla, kahve arasında bir fark olması lazım. Çünkü siz toplumu yönlendiriyorsunuz. Verdiğiniz mesajlarla kin ve nefret tohumu attırabiliyorsunuz. Televizyonlarda Trabzonspor ile ilgili olumsuz söylenen şeyler var. Trabzonspor’un değerlerini, yok sayarak onlara hakarette bulunma hakkı kimsede yoktur. Övgü de üst seviyeye çıkarılması doğru değil. Bundan her insan etkilenir. Bunları aşmak için çalışıyoruz. Trabzonspor’un teknik heyeti, oyuncusu, yönetimi, taraftarı ve medyasıyla bir bütündür. Sorunlarımız tabiî ki vardır zaman zaman başarısız sonuçlarımızda vardır. Daha iyisini sağlamaya çalışırken bu üzüntünün verdiği etkiyi aşmaya çalışırken haklı olarak eleştiri yapılacaktır ama hakareti doğru bulmuyoruz” dedi.

“ELİMİZDEKİ OYUNCULARLA YAŞAMAYI BİLMELEYİZ”
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Eskişehirspor maçı sonrası oyuncuların psikolojik durumları ve taraftarların oyunculara tepkisiyle ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

“Oyuncuların eleştirileri ve tepkileri aşması en ideal olandır. Profesyonel anlamda düşünürsek bu işi yapıyorsanız çok da övgü yapıldığı zamanda tepki geldiğinde de kendini kaptırmadan işini doğru yapmak ideal olanı budur. Bizim 3-0’lık mağlubiyetin iki türlü olumsuzluğu vardı. Gol yiyinceye kadar rakibi biz kontrol ediyorduk. Oyun tamamen bizim kontrolümüzdeydi. Yediğimiz gol duran top sonrası hata, rakip stoper sahamıza geldi. Keza 2 golde de sayısal olarak fazlayız. 3 golde ise tek başına bir oyuncunun müdahale edeceği topa 3 kişi önemsemediği pozisyonların ne kadar tehlikeli olduğunu gördük. Bunları derslik olarak görüyoruz. Zaten bunları düzeltebilirsek bizde bir sorun olmayacak. Kötü oyunla kazanmak değil iyi futbolla kazanmak istiyoruz. Biz futbolumuzu yukarı çıkarmada sıkıntı çekiyoruz. Sezon başından beri gelen bir sıkıntımızdır bizim. Oyuncular güven konusunda sıkıntı yaşıyor. Birde buna oynayıp-oynamamayla ilgili kendi dünyalarında rahatsızlıklar oluyor. Geniş kadro içersinde randımanlı bir şekilde oyuncularımızdan istediklerimizi alamadık. Bizim sıkıntımız o. Bazı oyuncularımız oynamadıkları için moralsiz olabiliyorlar bazen de hırslı girip olumlu işler yapabiliyorlar. Biz elimizdeki oyuncuların bu takımın oyuncuları olduğunu söylemeye çalışıyoruz ama gittiği zaman bu takıma ait olmadığını söyleyebilirsiniz ama olduğu zaman onunla beraber yaşamayı bilmeliyiz.”

“SANATINI İCRA EDEN BİR SANATÇIYI OLUMSUZ ETKELİMEK ŞIK DEĞİL”
Güneş, “Tepkiyi hiçbir oyuncu hak etmiyor” diyerek, “Kötü de oyna bilir, iyide oynayabilir. Övgünün aşırısı da iyi değil. Onunda kontrol edilmesi lazım ama eleştiriyi gayet normal karşılıyorum. Acımasız bir şekilde eleştiriler zaten bana da yapılıyor oyuncuya da yapılıyor. Saha içersinde oynarken, sanatını icra eden bir sanatçıyı olumsuz olarak etkilemek şık değil ama seyircide duygusal davranabilir bizde duygusal davranabiliriz. Bazen bunlar yaptığımız işe etki yapabiliyor” açıklamasında bulundu.

“YABANCI OYUNCULARI AZALTMAK DURUMUNDAYIZ”
Marek Cech ve Vittek’in ayrılma durumlarının olduğunu kaydeden Güneş, “O yüzden bu oyuncuları fazla kullanmıyorum ama çok ihtiyaç olur ise kullanabilirim. Çalışmalarında bir sıkıntı yok. Çalışıyorlar. Oyuncu sayımız fazla haksızlıkta yapmak istemiyorum. Bakarsınız başka oyuncu derki ben gitmek istiyorum. O gider her şey değişebilir. Sezon başında gidecek oyuncularla konuşmuştuk ama hiç biri gidemedi. Gidemedikleri içinde bu sıkıntıları yaşıyoruz. Yüzde yüz şu gidecek diyemiyorum. Belki gidecek olanlar gidemeyecek. Elimizdeki oyuncu gidene kadar bizim oyuncumuz” şeklinde konuştu.