61SAAT Spor Toto - Süper Lig'in 12. haftasının kapanış maçında iki Karadeniz temsilcisi olan Orduspor ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. Ordu 19 Eylül Stadyumu'nda oynanan mücadelenin galibi 2-1'lik skorla Trabzonspor oldu.

Orduspor'un golünü 78. dakikada Bogdan Stancu atarken, Trabzonspor'u gollerini 61. dakikada Janko ve 82. dakikada Olcan attı.

Bu sonucun ardından Orduspor 17 puanda kalırken, Trabzonspor puanını 19'a yükseltti.

Maçın ardından konuşan Şenol Güneş;

“Saygı duruşu için bir şeyler söylemek lazım. Maalesef bir çok maçtan önce saygı duruşu yapmak zorunda kalıyoruz. Bir an önce sonlanması bizim temennimiz. Tüm Türkiye’nin başı sağolsun. Orduspor yönetimi çok sıcak karşıladı bizi.


Kendi sahasında başarılı bir takım. Hem güzel havada çok güzeldi. Herşey Orduspor lehineydi. Onların moralleri de iyiydi. Bizim için zor bir dönem. Çok puan kaybettik. Baskı vardı.

İlk yarıda düşüncemizi sahada gösteremedik. Sıkıntı yaşadık. Daha doğrusu rakibin uzun topla oynamasını dönen toplarla aldıktan sonra etkili atak sayımız az oldu.


COLMAN DİRİ AMA OYUN AKICILIĞINDA KESİK KESİK

ikinci yarı daha etkili oynadık. Ama dışta kazanamama baskısı nedeniyle yine panik yaptık. Bu maç kazanılmıştır 3 puan alınmıştır umarım puan ve moral açısından katkısı olur.
Colman’ın performansını, Colman diri. Ama oyun akıcılığı bakımından kesik kesik kopuk işler yaptı. Orta sahamızda Colman, Soner ve Sapara oyun formatında sıkıntı yaşadılar.
Az buldukları toplarıda iyi kullanamayınca olumsuz göründü. Ama ben gayretinden memnunum. Rakibi oynatmamaya çalıştı. Ama Colman iyi bir oyuncu ve daha da iyi olacak.


OLCAN ZATEN İYİ BİR OYUNCU

Olcan zaten iyi bir oyuncu. Mutlaka kendisi de oynadığı oyundan bazen mumnun olmuyor. Zaman zaman beklediği oyunu vermedimi üzülüyor ve güvensizlik baskıya oluşuyor. Böyle dinlenmeye ihtiyacı vardı. Bize de çok büyük katkı da yaptı.


VİTEK’İ GÖSTERDİK GOL ATTIK

Vitek hamlesi yapıyordunuz. Vitek’i gösterip golleri atmış gibi olduk. Oyuncu değişikliği orta sahayı daha erken almak istedim. Ama defansif anlamda yapmak istemedim. Oyunun gidişine göre hamlemiz yapmamız gerekti. 1-1 olduktan sonra oyuna koymayı düşündük ama gol olunca yeniden başka bir oyuncudan tercihimizi kullandık. Herkes bu takımın parçası. Mustafa ilk 11de oynuyordu ama şimdi yoktu.


Bizim bekledğimiz ligin altında bir lig oynanıyor. Ütün takımların hala lig yarışında oynuyor. Biz kendimize bakarız. Bizim oyuncularımız iyi oyuncular daha da iyi oynayacaktır.